Ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα.. μακριά από την περίοδο των γιορτών, προλαβαίνουμε ακόμα να χάσουμε τα περιττά κιλά που επιθυμούμε. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε είναι να στοχεύσουμε στην ισορροπία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε ακόμα να απολαμβάνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας comfort foods αλλά πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και την συνειδητότητα ώστε οι συνήθειές μας, διατροφικές και μη, να μην ξεφεύγουν από τον στόχο μας.

Οι κορυφαίες συμβουλές για να χάσετε κιλά τον χειμώνα, περιλαμβάνουν:

Όλα με μέτρο

Ακόμα κι αν δεν έχετε επιλέξει τις καλύτερες τροφές για το πρωινό σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε εντελώς το πλάνο σας. Θυμηθείτε ότι υπάρχει πάντα το επόμενο γεύμα που μπορεί να χρησιμεύσει ως η ιδανική ευκαιρία για να επιστρέψετε στο σωστό δρόμο.

Πίνουμε νερό

Συχνά ξεχνάμε να κάνουμε τα πιο απλά πράγματα και ένα από αυτά είναι να παραμένουμε ενυδατωμένοι και να πίνουμε άφθονο νερό. Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, μπορεί να θέλετε περισσότερα ζεστά ροφήματα, πράγμα φυσιολογικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άλλα ροφήματα μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό.

Σε κίνηση

Το να παραμένετε δραστήριοι τους πιο κρύους μήνες βοηθάει στον έλεγχο του μεταβολισμού σας και θα βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειάς σας. Εάν οι πρωινές προπονήσεις είναι πιο δύσκολες, δοκιμάστε να ασκηθείτε λίγο αργότερα μέσα στην ημέρα. Η κίνηση είναι πιο σημαντική από το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο αυτή καθαυτή, γι’ αυτό παραμείνετε δραστήριοι.

Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας

Διατηρήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό. Η ανοσολογική σας λειτουργία παίζει ζωτικό ρόλο στην ευημερία σας. Εάν αισθάνεστε καλά, είναι πιο πιθανό να φάτε καλύτερα και να ασκηθείτε. Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε, προκειμένου να αποφύγετε την εξάντληση.

Επιλέξτε έξυπνα

Το φαγητό απαιτεί πέψη. Πρέπει να είστε σε θέση να αφομοιώσετε καλά την τροφή σας, ώστε να μπορείτε να απορροφήσετε όλα τα εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να σας κρατήσει καλά. Το έντερό σας είναι πραγματικά ένας δεύτερος εγκέφαλος και παίζει τεράστιο ρόλο στην επιρροή των διατροφικών μας επιλογών, τόσο καλών όσο και κακών.

Όταν η υγεία του εντέρου μας διακυβεύεται, τείνουμε να λαχταρούμε γλυκά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες για αυτό προσπαθήστε να μην υπερβάλλετε με την επιλογή τέτοιων τροφίμων.