Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε την χαρά στις καθημερινές σας δραστηριότητες είναι έρθετε σε επαφή με το παιδί που κρύβετε μέσα σας. Ναι, καλά διαβάσατε. Τα παιχνίδια των παιδικών σας χρόνων είναι το «κλειδί» για την αυτοφροντίδα σας, μετά από μία δύσκολη μέρα.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να δείτε τη νέα χρονιά με μια παιχνιδιάρικη διάθεση:

#1 Φτιάξτε μια γαλλική πλεξούδα

Αυτή είναι πολύ ωραία πρακτική για να καταπραΰνετε τον εαυτό σας όταν δυσκολεύεστε να εστιάσετε ή πρέπει να ηρεμήσετε τα νεύρα σας.

#2 Πιάστε τις βελόνες πλεξίματος

Πρόκειται για μια υπέροχη μορφή εργοθεραπείας, που υιοθέτησαν ακόμη και διάσημοι μέσα στην καραντίνα.

#3 Δείτε ξανά τα αγαπημένα σας καρτούν

Παρακολουθώντας Sailor Moon ή Μπομπ Σφουγγαράκι θα γελάσετε και θα θυμηθείτε πώς είναι να βλέπετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

#4 Scrabble

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι πάντα μια καλή ιδέα. Επιπλέον, μπορείτε να παίξετε και online!

#5 Πάρτε ένα βιβλίο χρωματισμού

Υπάρχουν πολλά βιβλία χρωματισμού για ενήλικες στην αγορά, αλλά πάρτε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένο και «περιποιηθείτε» τον εαυτό σας με ένα πλήρες σετ μαρκαδόρων

#6 Αγοράστε ένα σετ βαφής ρούχων

Δεν είναι μια εύκολη καθημερινή πρακτική, αλλά αν έχετε αρκετά μονόχρωμα ρούχα στη ντουλάπα σας δεν θα βαρεθείτε γρήγορα.

#7 Φτιάξτε μια πίστα Ολυμπιακών Αγώνων στο σπίτι

Δημιουργήστε μικροπροκλήσεις για την οικογένειά σας ή την ομάδα σας στο Instragram, όπως μπασκέτες από κάδους σκουπιδιών ή πόλεμο με τους αντίχειρες και δείτε ποιος θα πάρει το χρυσό.

#8 Οργανώστε ένα disco πάρτι

Αυτή η κίνηση είναι τόσο καλή για την ευεξία σας και είναι ότι πιο διασκεδαστικό.

#9 Πειραματιστείτε με τις πιο τολμηρές αποχρώσεις του μακιγιάζ

Φορέστε επιτέλους αυτή την glitter σκιά ματιών που δεν έχετε αγγίξει και δείτε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει.

#10 Διαβάστε αγαπημένα μυθιστορήματα των εφηβικών χρόνων

Όπως συμβαίνει και με τα καρτούν, η νοσταλγία που θα νιώσετε διαβάζοντας αγαπημένα μυθιστορήματα από τα εφηβικά σας χρόνια, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ασφαλείς.

#11 Παίξτε με τον σκύλο σας

Είτε είχατε ήδη είτε πήρατε ως κίνηση πανικού στη μέση της πανδημίας, τα κατοικίδια και το παιχνίδι μαζί τους θα σας κάνει και τους δύο πιο χαρούμενους.

#12 Πιάστε το χούλα χουπ

Το Hula-Hooping είναι ό,τι καλύτερο. Αγοράστε το πιο ζωηρό χρώμα που θα βρείτε, βάλτε δυνατά τη μουσική και στροβιλιστείτε χαχανίζοντας.