Σε γενικές γραμμές, η περιοχή του κορμού ξεκινά από το τέλος των πλευρών σας και φτάνει έως και τους γλουτούς σας. Οι μυς του κορμού στην κοιλιά περιλαμβάνουν τους μυς της κοιλιακής κοιλότητας, τις εξωτερικές και εσωτερικές πλευρές και μια φαρδιά, επίπεδη ζώνη μπροστά που ονομάζεται εγκάρσιος κοιλιακός.

Οι καλύτερες ασκήσεις κορμού

Στην πλάτη σας, μια συγκεκριμένη ομάδα μυών σας βοηθά να σηκωθείτε ψηλά. Οι γλουτιαίοι μύς στους γλουτούς σας βοηθούν να επεκτείνετε το πόδι σας, να προχωρήσετε από το σημείο εκκίνησης, να περπατήσετε και να ανεβείτε σκάλες.

Για να ενδυναμώσετε τον κορμό σας, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα πολλές μυϊκές του ομάδες μπορείτε να δοκιμάσετε:

Γέφυρα

Ξεκινήστε ενώ είστε ξαπλωμένοι και πατώντας τα πόδια σας στο πάτωμα. Από αυτήν την θέση ανασηκώστε τους γλουτούς σας, κρατώντας τους μακρυά από το έδαφος. Τα χέρια σας παραμένουν ακουμπισμένα στο έδαφος ενώ είναι σημαντικό και οι ώμοι σας να ακουμπούν κάτω μαζί με την πλάτη σας.

Σανίδα με παραλλαγές

Οι σανίδες δημιουργούν συσπάσεις των μυών του κορμού, του βραχίονα και του ώμου καθώς μένετε σε θέση ώθησης. Το κλειδί είναι να παραμείνετε σε αυτήν την θέση, όσο περισσότερο μπορείτε. Σταθείτε στα πόδια και τα χέρια σας. Καθώς απλώνετε το αντίθετο χέρι και πόδι, ενεργοποιείτε τον πυρήνα σας και τους μυς στο άλλο χέρι και πόδι καθώς σας υποστηρίζουν.

Οι κινήσεις πρέπει να είναι αργές και ελεγχόμενες.

Απλή σανίδα

Σταθείτε στα πόδια και τα χέρια σας. Σφίξτε τους κοιλιακούς μυς σας και χαμηλώστε το άνω μέρος του σώματός σας στους βραχίονες σας, ευθυγραμμίζοντας τους ώμους σας απευθείας πάνω από τους αγκώνες σας και κρατώντας τα πόδια σας στον αέρα πίσω από σας.

Κρατήστε την πλάτη σας ευθεία, κάνοντας το σώμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο σαν «σανίδα». Κρατήστε τη θέση και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 10 φορές.