Η ποδηλασία δεν είναι απλώς ένας πρακτικός τρόπος να γυμναστούμε. Σίγουρα, μας βοηθάει να κάψουμε θερμίδες και να τονώσουμε το σώμα μας, όμως τα οφέλη της δεν περιορίζονται σε αυτό. Μόλις ανεβείτε στο ποδήλατο και ξεκινήσετε τη βόλτα σας, θα νιώσετε σαν να ξεφεύγετε κατά κάποιο τρόπο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να γίνεστε πάλι παιδιά.

Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να ξεκινήσετε το ποδήλατο τώρα που έπιασαν οι ζέστες, εμείς σας δίνουμε 5 λόγους να το τολμήσετε.

1. Οι μετακινήσεις σας θα γίνουν διασκεδαστικές

Ειδικά αυτήν την περίοδο που ο κοροναϊός απειλεί την υγεία μας, κανείς δεν έχει όρεξη να στριμώχνεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να φτάσει στη δουλειά του. Επιλέξτε, λοιπόν, το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας και η ημέρα σας θα ξεκινά δυναμικά. Μάλιστα, αντικαθιστώντας το αμάξι με το ποδήλατο, όχι μόνο θα γλιτώσετε τον χρόνο που θα αφιερώνατε για να βρείτε πάρκινγκ, αλλά θα κάνετε και καλό στο περιβάλλον.

2. Μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στην καθημερινότητά σας

Αν θέλετε να γυμνάζεστε καθημερινά, αλλά δεν έχετε ελεύθερο χρόνο, η λύση είναι να επιλέξετε το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας. Σε αντίθεση με την προπόνηση στο γυμναστήριο, για την οποία πρέπει να «ξεκλέψετε» χρόνο, το ποδήλατο θα ενσωματωθεί εύκολα στην καθημερινότητά σας.

3. Θα σας φτιάχνει τη διάθεση

Η ποδηλασία αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας ξεχνάτε ό,τι σας απασχολεί και συγκεντρώνεστε στη στιγμή, ενώ παράλληλα ο οργανισμός σας εκκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

4. Κανεί καλό και στη σιλουέτα σας

Η καθημερινή άσκηση είναι εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία του σώματός σας αλλά και τη σιλουέτα σας. Συγκεκριμένα, κάνοντας ποδήλατο θα γυμνάζετε τα πόδια σας και παράλληλα θα καίτε θερμίδες χωρίς καν να καταλαβαίνετε ότι γυμνάζεστε.

5. Ταιριάζει σε κάθε ηλικία και επίπεδο φυσικής κατάστασης

Δεν έχει σημασία τι φυσική κατάσταση έχετε, μπορείτε να πάτε με τον δικό σας ρυθμό. Η σέλα του ποδηλάτου κρατά το 70% του σωματικού σας βάρους, οπότε η πίεση στις αρθρώσεις σας είναι επίσης πολύ χαμηλή.