Εάν το τελευταίο διάστημα βιώνετε μια έντονη απώλεια κινήτρων, νιώθετε ότι έχετε χάσει το πάθος και δεν αναγνωρίζετε τον σκοπό σε όλα όσα κάνετε καθημερινά, δεν είστε μόνοι. Οι αυξημένες ευθύνες σε συνδυασμό με τις περιστασιακές δυσκολίες της καθημερινότητας μπορούν να μας βγάλουν «εκτός», εντείνοντας τις αμφιβολίες μας αλλά και την ανησυχία μας. Τότε είναι πιο σημαντικό να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας, κυρίως γιατί το αξίζει και έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Γιατί αξίζει να μας επιβραβεύσουμε;

Η ιδέα να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας όταν νιώθουμε ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει όλες μας τις υποχρεώσεις μπορεί να είναι δύσκολα υλοποιήσιμη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αξίζουμε την επιβράβευση ανεξάρτητα από το τι έχουμε κατορθώσει σε μια ημέρα, λέει η θεραπεύτρια, Lauren Ash.

Λάβετε υπόψη ότι οι τρόποι που ανταμείβετε τον εαυτό σας θα πρέπει να βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τις ανάγκες σας.

Ενώ το τρέξιμο είναι καλό για εσάς και μπορεί να οδηγήσει σε οφέλη ψυχικής υγείας, εάν δεν είναι κάτι που πραγματικά απολαμβάνετε, δεν πρέπει να το θεωρείτε ως δραστηριότητα ανταμοιβής. «Η αυτοεξυπηρέτηση είναι μια υποκειμενική διαδικασία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί.

Μερικές ιδέες όμως, που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

 Δώστε μια ευκαιρία στην φύση

Το να περνάτε χρόνο στη φύση είναι υπέροχο για την ψυχική και την συναισθηματική σας ευεξία. Ακριβώς επειδή πιθανότατα δεν μπορείτε να πάτε σε μια πεζοπορία το μεσημέρι δεν σημαίνει ότι πρέπει να κολλήσετε μπροστά από μια οθόνη όλη την ημέρα. Ίσως να πάτε για μια βόλτα ή να ποτίσετε τα φυτά σας στο μπαλκόνι.

Ίσως να καθίσετε στο μπαλκόνι σας και απλώς να χαζέψετε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας. Αρκεί πραγματικά να το απολαμβάνετε.

Δοκιμάστε την κίνηση

Εάν η δημοφιλής HITT γυμναστική σας γεμίζει ενέργεια και βελτιώνει την διάθεσή σας, τότε βρείτε λίγο χρόνο για να την εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Εάν η γιόγκα σας φέρνει πίσω στο κέντρο και το παρόν, μην διστάσετε να ξεδιπλώσετε το χαλάκι σας που έχετε αφήσει στην άκρη για μήνες.

«Η άσκηση έχει πολλά οφέλη, η μετακίνηση όμως, ακόμα περισσότερα» επισημαίνουν οι ειδικοί. Οτιδήποτε και αν επιλέξετε, φροντίστε να σας αρέσει και απλά να μετακινείτε το σώμα σας.

Απολαύστε το γεύμα σας

Συχνά σκεφτόμαστε το δείπνο ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αντί να περιμένετε μέχρι να τελειώσει η μέρα σας για ένα εορταστικό και απολαυστικό γεύμα, κάντε το μεσημεριανό σας ξεχωριστό μαγειρεύοντας ή παραγγέλνοντας το αγαπημένο σας γεύμα.

Το μεσημεριανό δεν χρειάζεται πάντα να είναι γρήγορο και εύκολο γεύμα. Κάποιες μέρες θα πρέπει να έχει κάτι «έξτρα» για να σας γεμίζει πέρα από ενέργεια και χαρά.