Ο διάδρομος πρόκειται για ένα δημοφιλές όργανο γυμναστικής και όχι αδίκως, μιας και μας προσφέρει μερικές από τις καλύτερες προπονήσεις για να «κάψουμε» λίπος αλλά και να τονώσουμε τους μυς μας. Είτε έχετε εύκολη πρόσβαση στο σπίτι είτε πηγαίνετε συνήθως στο γυμναστήριο, ο διάδρομος μας δίνει αποτελεσματικούς τρόπους για να αδυνατίσουμε αλλά και για να «μπούμε» εύκολα σε φόρμα.

«Κάψτε» λίπος στο διάδρομο

Όσον αφορά τους τύπους καρδιαγγειακής άσκησης που είναι καλύτεροι για την καύση λίπους, θέλετε να δημιουργήσετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ μιας προπόνησης σε σταθερή κατάσταση και μιας ρουτίνας που βασίζεται σε διαλείμματα. Η σταθερή κατάσταση εστιάζει περισσότερο στην αερόβια αντοχή, η οποία μπορεί να γίνει πιο συχνά, ενώ τα διαστήματα βασίζονται περισσότερο στην αναερόβια.

Η διαλειμματική προπόνηση μπορεί να είναι πιο δύσκολη για το σώμα να ανακάμψει και θα πρέπει πραγματικά να γίνεται το πολύ 2 έως 3 φορές την εβδομάδα. Η εναλλαγή μεταξύ των δύο θα σας δώσει το καλύτερο και από τις δύο τεχνικές και θα σας βοηθήσει όχι μόνο να βελτιώσετε την αερόβια φυσική σας κατάσταση, αλλά και να κάψετε λίπος.

#1 Περπάτημα με κλίση

Για αυτήν την προπόνηση, θα ρυθμίσετε τον διάδρομό σας στην υψηλότερη κλίση και θα ρυθμίσετε την ταχύτητα στα 3,0 έως 3,5 mph. Περπατήστε με αυτόν τον ρυθμό και κλίση για 20 έως 30 λεπτά και δείτε τον καρδιακό σας ρυθμό να αυξάνεται!

#2 Διαστήματα σπριντ

Ξεκινήστε αυτήν την προπόνηση, πατώντας έξω από την ζώνη του διαδρόμου (στα πλάγια) και ρυθμίζοντας τον διάδρομο σας σε κλίση 10% και την ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη από τον τυπικό σας ρυθμό τζόκινγκ. Μόλις ρυθμιστεί η κλίση και η ταχύτητα, ανεβείτε με ασφάλεια στον διάδρομο και σπριντάρετε δυνατά για 30 δευτερόλεπτα.

Αφού κάνετε σπριντ για 30 δευτερόλεπτα, πιάστε τις λαβές στο πλάι και ξαναπήξτε προσεκτικά στο σταθερό μη κινούμενο μέρος του διαδρόμου. Ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα και μετά επαναλάβετε αυτή την προπόνηση για 10 γύρους.