Πιθανότατα γνωρίζετε ότι η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη για την καλή υγεία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξαντλήστε σε προπονήσεις που σας καταπονούν τόσο σωματικά όσο και.. ψυχικά, μιας και η επιστήμη έχει δείξει ότι η yoga αποτελεί μια εξαιρετική μορφή άσκησης για την βελτίωση της υγείας μας συνολικά και με τρόπους μάλιστα, που μπορεί να σας εκπλήξουν.

Καλύτερες διατροφικές επιλογές

Οι συνήθειες άσκησης μπορεί να είναι το κλειδί για τη βελτίωση των διατροφικών σας συνηθειών. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Dietetic Association, τα άτομα που έκαναν τακτικά yoga βρέθηκε να έχουν πιο προσεκτικές διατροφικές συνήθειες από ό,τι οι μη ασκούμενοι.

Σε άλλη μελέτη στο International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity διαπιστώθηκε ότι οι νεαροί ενήλικες που έκαναν τακτικά yoga έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά και κατανάλωναν λιγότερα σνακ, λιγότερα ροφήματα με ζάχαρη ενώ μείωσαν και τις φορές που κατανάλωναν fast food.

Εύκολη απώλεια βάρους

Οποιαδήποτε κίνηση όταν γίνεται τακτικά και με συνέπεια είναι ωφέλιμη για το σώμα, καθώς ενισχύει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Με την ακόλουθη ρουτίνα μπορείτε να γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα και να «κάψετε» ταυτόχρονα λίπος: