Ο Joseph Pilates θέλησε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης του ανθρώπινου σώματος που να αποσκοπεί και στην ενίσχυση του οργανισμού. Συνδύασε, λοιπόν, την άσκηση με την πνευματική συγκέντρωση αλλά και τη ρύθμιση της αναπνοής ώστε να είναι πιο αποτελεσματική.

Tο pilates αποτελεί μια από τις πιο διάσημες μεθόδους εναλλακτικής άσκησης στον σύγχρονο δυτικό κόσμο με πολυάριθμους φανατικούς οπαδούς. Είτε είστε ήδη οπαδός του είτε σκοπεύετε να ξεκινήσετε, αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά της οφέλη που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σας.

Βελτιωμένη διάθεση

Η αναπνοή, μια από τις βασικές αρχές της μεθόδου, χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και αποσπά την προσοχή μας από οτιδήποτε μας απασχολεί. Με τον κατάλληλο τρόπο εισπνοής και εκπνοής αέρα επιτυγχάνουμε πληρέστερη οξυγόνωση του οργανισμού με αποτέλεσμα να έχουμε ευεξία και καλή διάθεση.

Καλή υγεία

Το pilates αποτελεί ασφαλή μέθοδο ακόμα και για διάφορες παθήσεις. Με ειδικό ασκησιολόγιο και παράλληλα φυσικά με τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται μπορεί να βελτιώσει την υγεία του ασθενούς, τόσο την ψυχολογική όσο και τη σωματική.

Βέβαια, πριν ξεκινήσετε απαιτείται η συμβουλή και η έγκριση του θεράποντος ιατρού σας. Επίσης, καταφέρνει να είναι αποτελεσματική μέθοδος χωρίς να ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το pilates είναι ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης που βοηθάει στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στην ισορροπία, στην αύξηση της κινητικότητας και στον συντονισμό του σώματος και του πνεύματος.

Ενέργεια και ευεξία

Αφιερώστε μερικά λεπτά στην πρωινή ρουτίνα pilates που ακολουθεί για να ξεκινήσετε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια και όρεξη.