Tο pilates αποτελεί μια από τις πιο διάσημες μεθόδους εναλλακτικής άσκησης στον σύγχρονο δυτικό κόσμο με πολυάριθμους φανατικούς οπαδούς. Κάνοντας συστηματικά τις ασκήσεις της, αποκτάτε καλύτερο έλεγχο του σώματος, βελτιώνετε τη σωματική στάση και την αναπνοή, προλαμβάνετε ή απαλύνετε μυοσκελετικούς πόνους, νιώθετε περισσότερη ευεξία και αναβαθμίζετε ποιοτικά την καθημερινότητά σας.

Ο Joseph Pilates θέλησε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης του ανθρώπινου σώματος που να αποσκοπεί και στην ενίσχυση του οργανισμού. Συνδύασε, λοιπόν, την άσκηση με την πνευματική συγκέντρωση αλλά και τη ρύθμιση της αναπνοής ώστε να είναι πιο αποτελεσματική. Ας δούμε όμως κάποια από τα οφέλη της μεθόδου που ίσως δεν γνωρίζουμε.

Χάνουμε κιλά

Ο συνδυασμός άσκησης pilates και ο σωστός τρόπος διατροφής μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει αισθητά την εικόνα μας και να αναζωογονήσει τον οργανισμό μας, αλλά και να οδηγήσει στην απώλεια βάρους σταδιακά. Επιτυγχάνεται σύσφιγξη του σώματος αλλά και απώλεια πόντων.

«Κερδίζουμε» καλύτερη διάθεση

Η αναπνοή, μια από τις βασικές αρχές της μεθόδου, χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και αποσπά την προσοχή μας από οτιδήποτε μας απασχολεί. Με τον κατάλληλο τρόπο εισπνοής και εκπνοής αέρα επιτυγχάνουμε πληρέστερη οξυγόνωση του οργανισμού με αποτέλεσμα να έχουμε ευεξία και καλή διάθεση.

Τονώνουμε την υγεία μας

Το pilates αποτελεί ασφαλή μέθοδο ακόμα και για διάφορες παθήσεις. Με ειδικό ασκησιολόγιο και παράλληλα φυσικά με τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται μπορεί να βελτιώσει την υγεία του ασθενούς, τόσο την ψυχολογική όσο και τη σωματική.

Βέβαια, πριν ξεκινήσετε απαιτείται η συμβουλή και η έγκριση του θεράποντος ιατρού σας. Επίσης, καταφέρνει να είναι αποτελεσματική μέθοδος χωρίς να ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το pilates είναι ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης που βοηθάει στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στην ισορροπία, στην αύξηση της κινητικότητας και στον συντονισμό του σώματος και του πνεύματος.

Αφιερώστε μόλις τριάντα λεπτά για να δοκιμάσετε την ακόλουθη ρουτίνα pilates, με ασκήσεις που μπορείτε να εκτελέσετε εύκολα από όρθια θέση: