Υλικά

(Για 4 άτομα)
500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα
1 καρότο
1 πράσο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι μυρώνια
200 ml κρέμα γάλακτος
200 ml ζωμό κότας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές κρουτόν
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια μέχρι να μαλακώσει.

Τη στραγγίζετε καλά, την κάνετε πουρέ και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το καρότο σε φέτες, το λευκό τμήμα από το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συμπληρώνετε με το ζωμό κότας και τα αφήνετε να βράσουν.

Κατόπιν, τα χτυπάτε και αυτά στο μίξερ, τα αναμειγνύετε με τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και βράζετε το μείγμα για 5΄.

Σερβίρετε με λίγα κρουτόν και με τα φυλλαράκια από τα μυρώνια.