Η επίπεδη κοιλιά δεν αποτελεί απλώς θέμα εμφάνισης, αφού ο δυνατός και σμιλευμένος κορμός είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργικότητα του σώματος στις καθημερινές μας κινήσεις. Η ενδυνάμωση του πυρήνα σας θα σας βοηθήσει να κινήστε με άνεση και ευκολία, να σηκώνετε βάρη ή να κάθεστε δίχως πόνους ενώ ταυτόχρονα θα «μεταμορφώσει» την κοιλιά σας, κάνοντάς την πιο επίπεδη.

Πώς μας βοηθούν οι δυνατοί κοιλιακοί

Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, ένας δυνατός κορμός μπορεί να βελτιώσει τον συνολικό τρόπο ζωής σας, επιτρέποντάς σας να γυμνάζεστε με περισσότερη άνεση, μέχρι την ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών όπως οι δουλειές του σπιτιού, η παραλαβή πακέτων, η κηπουρική.

Οι δυνατοί μύες του πυρήνα μειώνουν επίσης την πίεση στη σπονδυλική στήλη, σας βοηθούν να παίρνετε βαθιές αναπνοές και αποτρέπουν πτώσεις ή τραυματισμούς. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να ενσωματώσετε στην γυμναστική σας ασκήσεις που θα τονώσουν τους κοιλιακούς σας και θα τους ενδυναμώσουν.

Οι ασκήσεις αυτές δεν είναι απαραίτητο να είναι δύσκολες, να έχουν πολλές κινήσεις ή να απαιτούν ειδικό εξοπλισμό.

Γρήγορο workout για επίπεδη κοιλιά από όρθια θέση

Η απλή προπόνηση για επίπεδη κοιλιά σε πέντε βήματα:

Βήμα #1 Εκτελέστε Standing Twists στη δεξιά σας πλευρά

Ξεκινήστε την προπόνηση σηκώνοντας το δεξί σας γόνατο προς τον αριστερό σας αγκώνα και μετά στρίψτε το σώμα σας προς τη δεξιά πλευρά. Όσο μεγαλύτερη είναι η συστροφή, τόσο περισσότερο θα ενεργοποιείτε τους πλάγιους κοιλιακούς σας.

Εκτελείτε δέκα με δώδεκα επαναλήψεις.

Βήμα #2 Εκτελέστε Standing Twists στην αριστερή σας πλευρά

Τώρα, θα επαναλάβετε την ίδια κίνηση στην αριστερή σας πλευρά. Σηκώστε το αριστερό σας γόνατο προς ον δεξιό αγκώνα και μετά στρίψτε το σώμα σας προς την αριστερή πλευρά. Προσέξτε να διατηρείτε τον πυρήνα σας ενεργοποιημένο καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης.

Εκτελείτε δέκα με δώδεκα επαναλήψεις.

Βήμα #3 Εκτελέστε μπροστινά ροκανίσματα δεξιά

Ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στη δεξιά πλευρά. Ενεργοποιείστε ολόκληρο τον πυρήνα σας, καθώς σηκώνετε το δεξί σας πόδι προς το θώρακά σας, φροντίζοντας ταυτόχρονα η πλάτη σας να παραμένει ίσια. Φέρτε τα χέρια σας στο πλάτος των ώμων, σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών. Αυτό θα πρέπει να μοιάζει σαν να κρατάτε μια μπάλα ευθεία μπροστά σας.

Στη συνέχεια, τραβήξτε τα χέρια σας προς το στήθος καθώς σηκώνετε το δεξί σας πόδι. Μην ξεχνάτε να αναπνέετε. Εκτελείτε δέκα με δώδεκα επαναλήψεις.

Βήμα #4 Εκτελέστε μπροστινά ροκανίσματα αριστερά

Ενεργοποιήστε όλους τους μυς του κορμού σας και αυτήν την φορά σηκώστε το αριστερό σας πόδι, φέρνοντάς το στο στήθος σας, ενώ η πλάτη σας παραμένει ίσια. Στη συνέχεια, σηκώστε τα χέρια σας στο πλάτος των ώμων, σχηματίζοντας μια γωνία 90 μοιρών, παρόμοια με αυτή που μόλις κάνατε στην προηγούμενη πλευρά (σαν να κρατάτε μια «μπάλα» μπροστά σας).

Στη συνέχεια, φέρτε τα χέρια σας προς το στήθος σας καθώς σηκώνετε το δεξί σας πόδι. Εκτελείτε δέκα με δώδεκα επαναλήψεις.

Βήμα #5 Ολοκληρώνετε με «High Knees»

Ολοκληρώστε την προπόνησή σας με την άσκηση «ψηλά γόνατα». Ενεργοποιήστε τον κορμό σας για ακόμη μία φορά σηκώνοντας τα γόνατά σας μέχρι το στήθος, εναλλάσσοντας το καθένα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.