Όλοι έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας να γυμναζόμαστε περισσότερο αλλά οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας «κλέβουν» τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που μας απομένει. Επειδή όμως, η γυμναστική έχει πολλά οφέλη – μας κρατά σε καλή φόρμα, μας βοηθά να διατηρούμε το βάρος μας υπό έλεγχο και προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις – έχει έρθει η στιγμή να κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας ή το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, μπορείτε να τα καταφέρετε φτιάχνοντας το δικό σας home gym ή ένα προσωπικό χώρο προπόνησης.

Για να φτιάξετε ένα γυμναστήριο στο σπίτι θα χρειαστείτε λίγο χώρο και τον βασικό εξοπλισμό, τον οποίο μπορείτε να βρείτε σε συμφέρουσες τιμές, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR και θα τον παραλάβετε, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στην χώρα, στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Και μην ξεχνάτε ότι τώρα επωφελείστε από ασυναγώνιστες Black Friday προσφορές σε όργανα γυμναστικής, μικροόργανα και αξεσουάρ καθώς το SHOPFLIX.GR συμμετέχει για πρώτη φορά στην Black Friday.

Πώς θα φτιάξετε το δικό σας home gym

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να το διαμορφώσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να σας εμπνέει, να σας παρακινεί και να σας επιτρέπει να απολαμβάνετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας.

Αυτά που πρέπει να προσέξετε για να διαμορφώσετε ένα άνετο και λειτουργικό home gym, που όντως θα χρησιμοποιήσετε, περιλαμβάνουν:

1. Επιλέξτε έναν χώρο που να σας ταιριάζει

Στην ιδανική περίπτωση, μπορεί να έχετε διαθέσιμο ένα ξεχωριστό δωμάτιο για την γυμναστική σας. Αν αυτό όμως δεν ισχύει, επιλέξτε μια περιοχή που να έχει αρκετό χώρο για να ασκηθείτε άνετα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σαλόνι ή το γραφείο σας θα «μεταμορφώνεται» ανά διαστήματα σε γυμναστήριο.

Σκεφτείτε επίσης τους τύπους προπονήσεων που θα κάνετε πριν επιλέξετε τον χώρο σας. Για παράδειγμα, η προπόνηση δύναμης στο σπίτι απαιτεί εξοπλισμό, επομένως θα χρειαστείτε περισσότερο χώρο σε σύγκριση με το HIIT cardio.

2. Βρίσκουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Το επόμενο βήμα είναι να καθορίσετε τι εξοπλισμό γυμναστικής θα χρειαστείτε. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον τύπο της προπόνησης ή αν θα συνδυάσετε διαφορετικά στυλ.

Για τις προπονήσεις cardio, υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να επιλέξετε για τις προπονήσεις σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

Στρώμα γυμναστικής

Ένα μαλακό στρώμα γυμναστικής θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τις αρθρώσεις σας κατά τη διάρκεια ασκήσεων cardio ψηλής έντασης ή ακόμα και την σπονδυλική σας στήλη και την μέση κατά την εκτέλεση των κλασικών κοιλιακών.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι βασικό αξεσουάρ, που μπορείτε να αξιοποιήσετε τόσο σε δυνατές και σύντομες προπονήσεις HIIT όσο και για μια δυναμική ρουτίνα προθέρμανσης.

Ποδήλατο Γυμναστικής

Ιδανικό για προθέρμανση αλλά και για μια έντονη αερόβια προπόνηση, το στατικό ποδήλατο γυμναστικής Spinning GlobalExpress KD-SB001 είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό υλικό υψηλής ποιότητας και αποδοτικότητας και μπορεί να αντέξει μέγιστο βάρος έως και 120 κιλά.

Σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε και να ρυθμίσετε το ύψος που σας εξυπηρετεί, προσαρμόζοντάς το στο δικός σας. Με κομψό και λεπτό σχεδιασμό, έρχεται σε μαύρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες για δυνατές προπονήσεις στο σπίτι.

Αγοράστε το εδώ

Για προπονήσεις ενδυνάμωσης, θα χρειαστείτε:

Σετ Αλτήρες

Οι αλτήρες προσθέτουν βάρος και αντίσταση στις ασκήσεις, καθιστώντας τους μια απίστευτα ευέλικτη προσθήκη. Το σετ αλτήρες με Μπάρα Συνολικού Βάρους 20kg θα χαρίσει ευελιξία στις προπονήσεις σας, καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως αλτήρες αλλά και ως βάρη για την μπάρα.

Αποτελείται από 2 πλαστικούς αλτήρες διαστάσεων 25mm x 450mm, 4 σφιγκτήρες τύπου αστέρι, 1 σιδερένια συνδετική μπάρα, 4 δίσκους 1,25kg, 4 δίσκους 1,5kg και 4 δίσκους 2kg.

Αγοράστε το εδώ

Kettlebells

Τα Kettlebells είναι εξαιρετικά βάρη, που ο σχεδιασμός τους σας επιτρέπει να τα αξιοποιήσετε σε διαφορετικές ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα ενώ μπορείτε να αυξήσετε την ένταση στις ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος.

Πάγκος γυμναστικής

Ο πάγκος γυμναστικής GlobalExpress GL-55282 σας συντροφεύει σε κάθε σας προπόνηση, αφού είναι άνετος και ευέλικτος στην χρήση. Μπορείτε να κάνετε κοιλιακούς αλλά και ασκήσεις με ελεύθερα βάρη, με δυνατότητα ρύθμισης της πλάτης σε 7 διαφορετικές θέσεις.

Διαθέτει μαξιλάρι από αφρώδες υλικό για μεγαλύτερη άνεση κατά την εκτέλεση των ασκήσεων.

Αγοράστε το εδώ