Όλοι θέλουμε μια επίπεδη κοιλιά και για πολλούς λόγους. Δεν είναι μόνο θέμα καλής εμφάνισης αλλά και ευεξίας, αφού ο δυνατός κορμός μας επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην καθημερινότητά μας αλλά και καλύτερη ισορροπία. Η ενδυνάμωση των κοιλιακών σας θα σας βοηθήσει να κινήστε με άνεση και ευκολία, να σηκώνετε βάρη ή να κάθεστε δίχως πόνους ενώ ταυτόχρονα θα «μεταμορφώσει» την κοιλιά σας, κάνοντάς την πιο επίπεδη.

Επίπεδη κοιλιά με δυνατούς κοιλιακούς

Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, ένας δυνατός κορμός μπορεί να βελτιώσει τον συνολικό τρόπο ζωής σας, επιτρέποντάς σας να γυμνάζεστε με περισσότερη άνεση, μέχρι την ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών όπως οι δουλειές του σπιτιού, η παραλαβή πακέτων, η κηπουρική.

Οι δυνατοί μύες του πυρήνα μειώνουν επίσης την πίεση στη σπονδυλική στήλη, σας βοηθούν να παίρνετε βαθιές αναπνοές και αποτρέπουν πτώσεις ή τραυματισμούς. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να ενσωματώσετε στην γυμναστική σας ασκήσεις που θα τονώσουν τους κοιλιακούς σας και θα τους ενδυναμώσουν.

Ακολουθεί ένα σύντομο workout με οκτώ εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να εκτελέσετε από όρθια θέση για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα και να σμιλέψετε την κοιλιά σας.

https://www.youtube.com/watch?v=9JAR0GcL0kc