Γνωρίζουμε ότι η γυμναστική, σε οποιαδήποτε μορφή της (ενδυνάμωση, αερόβιο, yoga ή pilates) είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία μας. Βελτιώνει την κινητικότητα μας, την ισορροπία του σώματος, κάνοντας τις καθημερινές μας κινήσεις πιο εύκολες και ανώδυνες. Μας βοηθά να διατηρήσουμε το βάρος μας στο επιθυμητό, μας χαρίζει ενέργεια ενώ τονώνει και την καλή μας διάθεση. Τα παρακάτω μυστικά θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το fitness ταξίδι σας ή θα σας καθοδηγήσουν στις προπονήσεις σας, μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα:

1. Κάνουμε κάποιο είδος σωματικής άσκησης κάθε μέρα

Ανεξάρτητα από τον τύπο της γυμναστικής που θα επιλέξετε, είναι σημαντικό να παραμένετε σε κίνηση, ακόμα και αν πρόκειται για δέκα λεπτά περπάτημα μέσα στην πολυάσχολη ημέρα σας. Το να παραμείνετε δραστήριοι είναι απολύτως απαραίτητο για την διατήρηση της ευεξίας και της υγείας του οργανισμού, λένε συχνά οι ειδικοί.

Ένας δραστήριος και υγιεινός τρόπος ζωής θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας ενώ θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν προβλήματα υγείας πιο γρήγορα.

2. Συχνές εναλλαγές μεταξύ αερόβιας προπόνησης και ενδυνάμωσης

Το να παραμένετε δραστήριοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείτε ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης κάθε μέρα.

Αφιερώνοντας χρόνο σε αερόβιες ασκήσεις (όπως κολύμπι, περπάτημα, ποδήλατο και κωπηλασία) καθώς και σε ασκήσεις ενδυνάμωσης (όπως η άρση βαρών) μπορείτε να δημιουργήσετε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ισορροπημένο τρόπο ζωής με επίκεντρο τη φυσική σας κατάσταση.

Ωστόσο, μην πιέζετε τον εαυτό σας να γυμνάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα. Το κλειδί για να αποφύγετε τους τραυματισμούς είναι να κάνετε γυμναστική αλλά και να αφιερώνετε μέρες για την ανάρρωσή σας.

3. Επιλέγουμε εξωτερικούς χώρους όποτε το επιτρέπει ο καιρός

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, οι ειδικοί τονίζουν ότι το περπάτημα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για κάθε σας στόχο, από την απώλεια βάρους μέχρι την βελτίωση της αρτηριακής σας πίεσης. Αρκεί να βάλετε στο πρόγραμμά σας μερικές «προπονήσεις» βάδισης.

Εκτός από την ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας, η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους όταν ο καιρός είναι καλός, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D, τα οποία μπορούν να κάνουν θαύματα για την διάθεσή σας.

4. Δεν ξεχνάμε το ψυχικό fitness

Το σώμα σας δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να διατηρείτε σε καλή φόρμα, το ίδιο ισχύει και για τον εγκέφαλό σας, που θέλετε να τον διατηρήσετε ακμαίο και υγιή όσο μεγαλώνετε. Ενισχύστε τον παίζοντας χαρτιά ή παζλ και διαβάζοντας οτιδήποτε βρίσκετε ενδιαφέρον.

5. Απολαύστε την διαδικασία

Όσο σκληρά και αν προσπαθήσετε, είναι σημαντικό να επιλέξετε δραστηριότητες που απολαμβάνετε για να καταφέρετε να έχετε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Εάν δεν σας αρέσει ή δεν βρίσκεται ενδιαφέρουσα τη διαδικασία, είναι απίθανο να την διατηρήσετε μακροπρόθεσμα.