Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ειδικοί στον τομέα της υγείας για τη γρίπη της καμήλας, μια λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής.

Για τη γρίπη της καμήλας μίλησε η Ματίνα Παγώνη λέγοντας πως υπάρχει ανησυχία στη Βρετανία, καθώς πολλοί Βρετανοί βρέθηκαν στο Κατάρ για το Μουντιάλ και κατά την επιστροφή τους «μετέφεραν» τη γρίπη αυτή.

Η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε: «Επιστημονικά είναι η νόσος της Μέσης Ανατολής. Συγκεκριμένα είναι το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής. Η νόσος αυτή είναι γνωστή από το 2012».

Σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, πως η μετάδοση γίνεται ύστερα από στενή επαφή, δεν είναι πολύ μεταδοτική σε σχέση με την κλασική γρίπη, αλλά ο ένας στους τρεις που νοσεί μπορεί να καταλήξει.

Γιορτές και κοροναϊός

Τέλος μίλησε και για τις μέρες των γιορτών λέγοντας πως θα πρέπει να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός και να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό. Σημείωσε, δε, πως καλό θα είναι πριν επισκεφτούμε ένα σπίτι να έχουμε κάνει ένα τεστ κοροναϊού.