Ενώ τα γυμναστήρια και τα στούντιο γυμναστικής είναι εξαιρετικοί χώροι για να ιδρώσετε, υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε έξω από αυτούς για να πετύχετε τους ίδιους στόχους, να κάψετε θερμίδες, να τονώσετε την λειτουργία του μεταβολισμού, να μειώσετε τα επίπεδα λίπους στο σώμα και να «χτίσετε» μυς.

Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να κάψετε θερμίδες γίνονται έξω από το γυμναστήριο, μέσα από την άνεση του σπιτιού σας ή ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

Πώς να «κάψετε» 100 θερμίδες

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς από τους πιο εύκολους τρόπους για να καταφέρετε να «κάψετε» 100 θερμίδες μέσα σε έως και τριάντα λεπτά:

  • Περπάτημα για 30 λεπτά.
  • Ανεβαίνουμε σκαλιά για 10 λεπτά.
  • Κάνουμε yoga για 30 λεπτά.
  • Κάνουμε σχοινάκι για 7 λεπτά.
  • Ασχολούμαστε με την κηπουρική για 25 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Καρκίνος: Η eco και εύκολη συνήθεια που μειώνει τον κίνδυνο

Οι δραστηριότητες που επιλέγετε μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον χρόνο που έχετε διαθέσιμο, το τι πιστεύετε ότι χρειάζεται το σώμα σας τη συγκεκριμένη ημέρα, τον καιρό και ούτω καθεξής. Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος επιλογές, απλά πολλές επιλογές για την επίτευξη του ίδιου στόχου: να κινηθείτε.

Η ακριβής ποσότητα θερμίδων που θα χρησιμοποιήσει το σώμα σας για αυτές τις δραστηριότητες εξαρτάται από το βάρος, το φύλο, την ηλικία, τη σύσταση του σώματός σας και πολλά άλλα. Επομένως, αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι διαφορετικό για τον καθένα.

Περπατήστε και μιλήστε

Εάν έχετε την δυνατότητα, κάντε τις τηλεφωνικές σας κλήσεις περπατώντας. Μπορείτε ακόμη και να περπατάτε κατά τη διάρκεια επαγγελματικών κλήσεων απλά βαδίζοντας στο γραφείο σας. Αν το κάνετε αυτό, κατά τη διάρκεια δύο τηλεφωνημάτων διάρκειας 15 λεπτών την ημέρα μπορείτε να «κάψετε» περίπου εκατό θερμίδες.

«Όχι» στο ασανσέρ

Υπάρχει σχεδόν πάντα μια σκάλα για να φτάσετε στο γραφείο στην δουλειά, στο σπίτι ή ακόμα και σε ενδιάμεσες στάσεις, όπως το σούπερ μάρκετ. Αντί για το ασανσέρ, χρησιμοποιήστε τις σκάλες για να ανεβείτε και να κατεβείτε για μόλις δέκα λεπτά για να κάψετε 100 θερμίδες.

Εκτός από δυνατά πόδια, αυτή η κίνηση έχει συσχετιστεί με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης νόσων σε γυναίκες.

Yoga ή stretching;

Εάν κάνετε ήπιες διατάσεις ή μια εύκολη προπόνηση yoga για τριάντα λεπτά, μπορείτε να «κάψετε» περίπου εκατό θερμίδες. Επιπλέον, βοηθάτε στην αύξηση του εύρους κίνησης στις αρθρώσεις σας, στη μείωση του στρες και μπορεί να βελτιώσει και την ποιότητα του ύπνου σας.

Αν βιάζεστε, σχοινάκι

Αν θέλετε να «κάψετε» θερμίδες γρήγορα, τότε κάντε σχοινάκι. Χρειάζεται να πηδήξετε μόνο για επτά λεπτά για να «κάψετε» περίπου εκατό θερμίδες. Θα βελτιώσετε επίσης τον συντονισμό σας και θα «χτίσετε» δύναμη στα κάτω άκρα.

Δοκιμάστε την κηπουρική

Η κηπουρική καίει περίπου 100 θερμίδες για κάθε 25 λεπτά που ξοδεύετε σκάβοντας και φυτεύοντας. Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι απολαμβάνετε τα φυτά σας ενώ δημιουργείτε έναν όμορφο κήπο και ίσως ακόμη και να καλλιεργείτε μερικά υγιεινά λαχανικά.