Κάντε το εικόνα: Κάθεστε στο γραφείο σας όταν ξαφνικά νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε ανοιχτά τα βλέφαρά σας. Φυσικά, το ένστικτό σας θα σας οδηγήσει σε ακόμα μία κούπα καφέ για να τονώσετε γρήγορα ενέργεια και συγκέντρωση. Ωστόσο, όσο κι αν τον λατρεύουμε, το επιπλέον φλιτζάνι καφέ μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε σε αυτήν την φάση.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να στραφούμε σε ορισμένα λαχταριστά και θρεπτικά σνακ για να πάρουμε το πολυπόθητο boost και να συνεχίσουμε, σύμφωνα με την διαιτολόγο Sarah Maver.

Παρακάτω η Sarah Maver μοιράζεται τους πέντε καλύτερους τύπους σνακ που τονώνουν τον εγκέφαλο, για καλύτερη συγκέντρωση και τη γνωστική λειτουργία, ώστε να παραμείνετε σε εγρήγορση χωρίς να χρειαστείτε την καφεΐνη.

Οι 5 καλύτεροι τύποι σνακ για δυνατή συγκέντρωση

1. Βρώμη

Εκτός από μια εξαιρετική επιλογή πρωινού, η βρώμη είναι επίσης ένα ιδανικό σνακ που τονώνει τον εγκέφαλο.

Δημητριακά ολικής αλέσεως όπως η βρώμη είναι γεμάτα με σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες Β και φυτικές ίνες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παρέχουν μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας για τον εγκέφαλό μας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να την απολαύσετε είναι να την προσθέσετε σε ένα μπολ με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και μούρα για μια έξτρα ώθηση πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών.

2. Ξηροί καρποί

Με μια χούφτα γεμάτη ξηρούς καρπούς και μια σύντομη to-do-list μπορείτε να τα καταφέρετε.

Οι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια είναι ένα εξαιρετικό σνακ που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης. Είναι μια σούπερ πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Ε και καλών λιπαρών όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου.

3. Σολομός

Βολικός και ωφέλιμος για την καρδιά και τον εγκέφαλο, ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, μια εξαιρετική «πηγή» ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία του εγκεφάλου.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε ψάρια όπως ο σολομός υποστηρίζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου, μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της μνήμης και έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν τη γνωστική εξασθένιση που σχετίζεται με την ηλικία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

4. Μούρα

Θέλετε κάτι γλυκό; Η Sarah Maver συνιστά να τρώτε μούρα για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό και ταυτόχρονα θα ενισχύετε και την υγεία του εγκεφάλου σας.

Τα πολύχρωμα μούρα όπως τα βατόμουρα περιέχουν χρήσιμες φυτικές ενώσεις που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά οφέλη που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου και βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

5. Ρεβίθια

Τα ρεβίθια και άλλα φασόλια παρέχουν φυτικές ίνες, που εντείνουν το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά το φαγητό και ενισχύουν την συγκέντρωση.

Γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου, τα ψητά ρεβίθια αποτελούν επίσης ένα υπέροχο τραγανό σνακ για συγκέντρωση στο φουλ.