Ο διάδρομος γυμναστικής είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αερόβια μηχανήματα στο γυμναστήριο αλλά και στο σπίτι. Τι θα λέγατε αν υπήρχε τρόπος να κάνετε αυτό το κλασικό όργανο διασκεδαστικό;

Η τάση «Treadmill Strut» του TikTok είναι μια άσκηση που περιλαμβάνει «strutting», δηλαδή (δηλαδή περπάτημα, αλλά ίσως με λίγο ύφος) στον διάδρομο, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητά σας κάθε φορά που αλλάζει το τραγούδι.

Δηλαδή το να περπατάτε ρυθμικά και δυναμικά ακούγοντας Taylor Swift, Ariana Grande και Dua Lipa μετράει ως γυμναστική;

Διαβάστε επίσης: Άγχος για το γυμναστήριο; Το νέο trend που θα σας βοηθήσει

Ναι. Και οχι μόνο κάνει το διάδρομο λιγότερο βαρετό, αλλά χρησιμεύει και ως ένα τροποποιήσιμο ζέσταμα ή αυτόνομη προπόνηση που χαρίζει αυτοπεποίθηση. Και, όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη μουσική λίστα αναπαραγωγής, μπορεί να γίνει μια ισχυρή συναισθηματική διέξοδος.

Πώς θα κάνετε το Treadmill Strut

Για αρχή, ο διάδρομος πρέπει να είναι ρυθμισμένος έναν άνετο ρυθμό. Στη συνέχεια θα το αυξάνετε σταδιακά κάθε φορά που αλλάζει το τραγούδι στη λίστα αναπαραγωγής σας. Η συνολική προπόνηση πρέπει να διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Μπορείτε ακόμη και να σχεδιάσετε την playlist σας έτσι ώστε ο ρυθμός των τραγουδιών να αυξάνεται ανάλογα με τον αυξανόμενο ρυθμό της προπόνησής σας. Για τα προτελευταία τραγούδια, επιλέξτε έναν πιο ανεβαστικό ρυθμό. Στο τελευταίο, διαλέξετε έναν ρυθμό που σας φαίνεται σαν μια καλή χαλάρωση.

Ενώ μπορείτε να εφαρμόσετε απολύτως την τεχνική σε οποιαδήποτε λίστα αναπαραγωγής, η TikToker Allie Bennett, η οποία είναι ο εγκέφαλος πίσω από το trend, έχει δημιουργήσει περισσότερες από δώδεκα playlists για να κάνετε διάδρομο μαζί της.

Υποδεικνύουν με ποια ταχύτητα πρέπει να ξεκινήσετε για το πιο ενδυναμωτικό βάδισμα με ρυθμό. Επιλέγει κάθε τραγούδι στρατηγικά, ώστε ο ρυθμός του να ταιριάζει με τον δικό σας.

Η προσέγγιση είναι απλή και περιλαμβάνει στοιχεία μιας ισορροπημένης προπόνησης. Και αν διαλέξατε μια λίστα αναπαραγωγής με ρυθμούς που σας αρέσουν, μπορεί να μην παρατηρήσετε καν (ή να μην σας πειράζει) την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλετε.