Οι περισσότερες γυναίκες, ανεξαρτήτως βάρους και ηλικίας, δεν είναι ευχαριστημένες με την εικόνα που έχουν τα χέρια τους και συγκεκριμένα με την όψη των μπράτσων τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν άβολα όταν φορούν αμάνικα ρούχα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αποθηκεύουν λίπος στα χέρια, καθώς δεν καίνε τόσες θερμίδες όσο οι άνδρες κατά μέσο όρο.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: Πόσα λεπτά μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιαγγειακών προβλημάτων;

Επιπλέον, το λίπος αποθηκεύεται λιγότερο στις σπλαχνικές περιοχές όπως γύρω από τα όργανα και περισσότερο σε περιοχές όπως τα χέρια και τα πόδια εξαιτίας των γυναικείων ορμονών.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μειωθεί το λίπος στα χέρια;

Αυτό είναι δύσκολο να προβλεφθεί, μιας και η απώλεια βάρους δεν είναι γραμμική.

Πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε για να χάσετε λίπος και συνιστάται πάντα να αυξήσετε την μυϊκή μάζα στα χέρια σας, προκειμένου να αυξηθεί ο μεταβολικός ρυθμός και να μειωθεί το λίπος. Ένα κιλό μυών καίει 10 φορές περισσότερες θερμίδες από ένα κιλό λίπους, αναφέρουν οι ειδικοί.

Ανάλογα με το τρέχον επίπεδο δραστηριότητας, τη διατροφή και τη γενετική σας κατάσταση, ο χρόνος που θα τα καταφέρετε μπορεί να ποικίλει.

Άλλοι παράγοντες όπως οι ορμόνες, ο ύπνος και το άγχος έχουν επίσης σημασία. Ο ανεπαρκής ύπνος δυσκολεύει την απώλεια βάρους.

Το παρακάτω πρόγραμμα γυμναστικής αποτελείται από απλές ασκήσεις που όχι μόνο στοχεύουν στα χέρια σας αλλά μπορείτε να τις κάνετε και από καθιστή θέση.

Αν, λοιπόν, θέλετε κι εσείς λεπτότερα και καλοσχηματισμένα χέρια, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω ασκήσεις: