Μήπως έφτασε η στιγμή να κάνετε μερικές διατροφικές αλλαγές για να τονώσετε την ενέργειά σας και να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα; Εάν ναι, τότε ήρθε η ώρα να αυξήσετε το μαγνήσιο, ένα θρεπτικό συστατικό, που παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική σας υγεία και είναι απαραίτητο για κάθε λειτουργία και ιστό στο σώμα.

Όχι μόνο υποστηρίζει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την υγεία των οστών, αλλά το μαγνήσιο μπορεί ακόμα και να συμβάλλει στην καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που έχει δημοσιευθεί στο Cell.

Μαγνήσιο για γερό ανοσοποιητικό και όχι μόνο

Σύμφωνα με έρευνες, οι τροφές με μαγνήσιο συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, στην πρόληψη του εγκεφαλικού και ακόμη και στη μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιακή προσβολή.

Διαβάστε επίσης: Καρκίνος: Αυτό το λαχανικό μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Επιπλέον, αυτές οι τροφές βοηθούν στην υποστήριξη της φυσιολογικής λειτουργίας των νεύρων και των μυών, διατηρώντας τον συγχρονισμό του καρδιακού σας παλμού.

Σε συστηματική ανασκόπηση και μετά-ανάλυση αναφέρεται ότι υψηλή ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2 έως και 22% και εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 11%.

Που το βρίσκουμε

Οι ακόλουθες τροφές είναι γεμάτες μαγνήσιο, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών για να «θωρακίσετε» την υγεία σας και να ενισχύσετε την ενέργειά σας:

Σκούρα φυλλώδη πράσινα

Οι τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο περιλαμβάνουν τα σκούρα φυλλώδη πράσινα, καθώς προσφέρουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα καθώς και μια σειρά από πιθανά οφέλη για την υγεία. Επιλέξτε ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά με μαγνήσιο, όπως baby σπανάκι ή kale.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Περίπου 28 γραμμάρια ξηρών καβουρδισμένων αμυγδάλων περιέχει 79 mg μαγνησίου. Άλλοι ξηροί καρποί που περιέχουν μαγνήσιο είναι τα κάσιους, τα φιστίκια και οι σπόροι κολοκύθας, σύμφωνα με τους ειδικούς από την Κλινική του Κλίβελαντ.

Συνδυάστε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς και σπόρους πλούσιους σε μαγνήσιο σε ένα υγιεινό σπιτικό μείγμα, το τέλειο απογευματινό σνακ για να διατηρήσετε την ενέργειά σας ψηλά και τα επίπεδα πείνας χαμηλά.

Λιπαρά ψάρια

Ψάρια όπως σκουμπρί, σολομός και τόνος πρόκειται για ιδανικές επιλογές για να αυξήσετε την πρόσληψη τόσο σε μαγνήσιο όσο και σε ωμέγα-3 λιπαρά. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) συνιστά την κατανάλωση ψαριών (ιδιαίτερα λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός και ο τόνος) τουλάχιστον δύο φορές (δύο μερίδες) την εβδομάδα.

Edamame

Τα edamame πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε μαγνήσιο που προσφέρει επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, τα οποία είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης.

Μισό φλιτζάνι έχει 209 θερμίδες, 106mg μαγνησίου και 20,2γρ πρωτεΐνης, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, καθώς επίσης είναι γεμάτα με βιταμίνες, θρεπτικά για την καρδιά συστατικά και χημικές ενώσεις που «φρενάρουν» τις ασθένειες. Προσθέστε μισό αβοκάντο σε μια σαλάτα ή πάνω από τοστ ολικής αλέσεως και θα λάβετε 19,7 mg μαγνησίου, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας.

Όπως οι ξηροί καρποί, έτσι και το αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε καλά λιπαρά, σύμφωνα με την αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας.