Σχεδόν οι μισές γυναίκες κάνουν λιγότερη γυμναστική λόγω εξουθένωσης (46%), σύμφωνα με νέα έρευνα. Το 57% συνήθιζε να γυμνάζεται συχνότερα από ό,τι τώρα. Ενώ η εξουθένωση από την άσκηση τις παραγκωνίζει για τουλάχιστον εννέα ημέρες κάθε φορά.

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες ασκούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αν και το 52% παραδέχεται ότι ασκείται τρεις φορές ή λιγότερο. Η μέση προπόνηση διαρκεί 44 λεπτά. Αποτελείται συνήθως από μια ποικιλία ασκήσεων όπως αεροβική (50%), σχοινάκι (48%), άρση βαρών (45%), Kegels (44%) και yoga (41%).

Πολλές γνωρίζουν ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το 69% εξομολογείται, μάλιστα, ότι γνωρίζει ότι δεν καταβάλλει αρκετή προσπάθεια για να γυμναστεί.

Διαβάστε επίσης: Burnout από την γυμναστική: Πώς δεν θα το πάθετε

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ορισμένα από τα εμπόδια που κάνουν τις γυναίκες να μην ασκούνται αρκετά, όπως το να αισθάνονται κουρασμένες εκ των προτέρων (49%), να αισθάνονται ότι η άσκηση είναι δύσκολη (47%) και να μην έχουν αρκετό χρόνο (42%).

Επιπλέον, το ένα τρίτο των γυναικών ισχυρίζεται ότι δεν έχει δει αποτελέσματα από την άσκηση. Με αποτέλεσμα να νιώθουν ανασφάλεια (12%) και απελπισία (12%). Οι ερωτηθέντες προσθέτουν ότι θα γυμνάζονταν περισσότερο αν είχαν περισσότερα κίνητρα (53%) και καλύτερους τρόπους μέτρησης των αποτελεσμάτων τους (34%).

Πόσο σωστά γυμνάζεστε;

Το 48% υποστηρίζει επίσης ότι θα γυμναζόταν περισσότερο αν ήξερε πώς να εκτελεί σωστά τις ασκήσεις. Μία στις 8 δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί να ολοκληρώσει σωστά μια προπόνηση. Ωστόσο, οι περισσότερες συμφωνούν ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή που μπορούν να φροντίσουν το σώμα τους (80%) και ότι με την ηλικία θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο (76%).

Είτε βρίσκονται στα είκοσι, στα τριάντα, στα σαράντα ή και πέρα από αυτά, το σώμα των γυναικών αξίζει το ίδιο επίπεδο προσοχής και φροντίδας. Με την προληπτική δράση και την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, οι γυναίκες μπορούν να διατηρήσουν τη βέλτιστη προσωπική υγεία σε όλη τους τη ζωή.

Σκεπτόμενες το μέλλον, οι γυναίκες γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ενισχύσουν μέρη του σώματός τους όπως η μέση τους (43%), οι γοφοί (42%) και οι ώμοι (27%).