Έχετε κουραστεί από την ίδια κλασική ρουτίνα γυμναστικής; Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αφήστε κάτω τα βαράκια και να απομακρυνθείτε από τον πάγκο με τα βάρη.

Δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση σε φανταχτερό εξοπλισμό για να ενδυναμώσετε τα χέρια σας. 

Τα γερά χέρια συχνά θεωρούνται σύμβολο δύναμης και φυσικής κατάστασης.

Διαβάστε επίσης: 3+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί για να χτίσετε μυς

Ενώ πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι χρειάζεστε συνδρομή στο γυμναστήριο και βάρη για να αποκτήσετε γραμμωμένα χέρια, υπάρχουν πολλές ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Diamond push-ups

Τα diamond push–ups είναι μια παραλλαγή των κλασικών push–ups. Αλλά στοχεύουν πιο συγκεκριμένα στους μυς των τρικεφάλων. Είναι μια εξαιρετική άσκηση που μπορείτε να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας αν θέλετε να σμιλεύσετε τα χέρια σας.

Ξεκινήστε σε θέση σανίδας με τα χέρια σας κοντά μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα σχήμα διαμαντιού με τους δείκτες και τους αντίχειρες. Χαμηλώστε το σώμα σας προς το έδαφος, κρατώντας τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα σας. Σπρώξτε το σώμα σας πίσω στην αρχική θέση εκκίνησης.

Σανίδα με άγγιγμα ώμου

Το άγγιγμα ώμων σε σανίδα είναι μια εξαιρετική άσκηση για τους ώμους, τους τρικέφαλους και τον κορμό σας. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ανάπτυξη της δύναμης των χεριών και τη βελτίωση της σταθερότητάς σας.

Κατεβείτε σε θέση σανίδας με τα χέρια σας στο πλάτος των ώμων ανοιχτά. Κρατώντας τους γοφούς σας στο ίδιο επίπεδο, αγγίξτε τον αριστερό σας ώμο με το δεξί σας χέρι. Επιστρέψτε το δεξί σας χέρι στην αρχική θέση και, στη συνέχεια, αγγίξτε τον δεξιό σας ώμο με το αριστερό σας χέρι.

Κάτω σκύλος

Αυτή η άσκηση είναι ένα επίπεδο πάνω από την κανονική στάση κάτω σκύλος, γεγονός που την καθιστά πιο κατάλληλη για την τόνωση των χεριών σας. 

Ξεκινήστε σε θέση σανίδας με τους καρπούς σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας και το σώμα σας σε ευθεία γραμμή. Σηκώστε τους γοφούς σας προς τα πάνω και πίσω σε θέση κάτω σκύλου. Ενώ βρίσκεστε στη θέση του κάτω σκύλου, ενεργοποιήστε τους μυς των χεριών σας και πιέστε τα χέρια σας στο έδαφος.

Φέρτε το δεξί σας πόδι προς τα εμπρός και ακουμπήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο έδαφος. Επιστρέψτε το πόδι σας στην αρχική θέση και επαναλάβετε την ίδια κίνηση με το αριστερό σας πόδι.