Αυτή η συνταγή με πέντε υλικά είναι απλή και γευστική. Για να γίνει ακόμα πιο εύκολη μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ραβιόλα με διάφορα ζυμαρικά, επειδή μερικές φορές μπορεί να μην τα έχετε στο σπίτι, και δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να πάτε στο κατάστημα.

Τα ραβιόλια με τυρί συνήθως είναι γεμισμένα με έναν συνδυασμό από ρικότα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ορισμένα έχουν συνδυασμό τεσσάρων ή πέντε τυριών. Προσέξτε το νάτριο στη συσκευασία. 

Για να γίνει ακόμα πιο εύκολη μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ραβιόλα με διάφορα ζυμαρικά, επειδή μερικές φορές μπορεί να μην τα έχετε στο σπίτι, και δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να πάτε στο κατάστημα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό πέστο ή αγορασμένο. Αν χρησιμοποιείτε πέστο σε βάζο που διατηρείται στο ράφι, αναζητήστε εκείνο με τη λιγότερη ποσότητα λαδιού. 

Χρησιμοποιώντας ντοματίνια, προπλυμένο σπανάκι και έτοιμο πέστο, εξαλείφουμε κάθε προπαρασκευαστική εργασία, καθιστώντας αυτό το 15λεπτο πιάτο το ιδανικό γεύμα για μια καθημερινή. 

Υλικά

Ραβιόλια με τυρί

Λίγο ελαιόλαδο

Ντοματίνια

Σπανάκι

Πέστο

Εκτέλεση

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις ντομάτες – σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να «σκάνε», 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθεί, 1 έως 2 λεπτά.

Προσθέστε τα μαγειρεμένα ραβιόλια και το πέστο, ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν.