Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο αισθάνεται ότι θέλει να τσιμπήσει κάτι αργά το βράδυ. Για παράδειγμα, η πλήξη, το άγχος ή η έλλειψη επαρκούς τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας οδηγήσει στο ψυγείο τη νύχτα και να καταλήξετε να τρώτε λιπαρά και γεμάτα ζάχαρη, τρόφιμα.

Το περιττά- ανθυγιεινά σνακ είναι μια ένοχη απόλαυση που σχεδόν όλοι απολαμβάνουμε. Ωστόσο, συνδέονται με πολλά και ενίοτε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως παχυσαρκία, παλινδρόμηση οξέος, κακή μνήμη και υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ποια να επιλέξουμε για να είμαστε και χορτάτοι αλλά και υγιείς;

Διαβάστε επίσης: Υγιεινή διατροφή: 13 τρόποι να πετύχετε τους στόχους σας χωρίς να κάνετε δίαιτα

Τι να τσιμπολογήσετε «άφοβα» τα μεσάνυχτα

Πλιγούρι βρώμης

Όλοι γνωρίζουμε πως το πλιγούρι βρώμης είναι ιδανικό για πρωινό, αλλά έχει εξαιρετικά οφέλη και τη νύχτα.

Η βρώμη είναι μια εύπεπτη επιλογή σνακ με υδατάνθρακες που διασπώνται σταδιακά και αποτρέπουν τις διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να διαταράξουν τον κύκλο του ύπνου σας. Στα επιπλέον συν: Φτιάχνεται γρήγορα και σας χορταίνει άμεσα.

Ποπ κορν

Τα ποπ κορν είναι από τα πιο υγιεινά σνακ. Καλύπτουν τη λιγούρα για κάτι αλμυρό, είναι εύγεστα, τραγανά και ελαφριά (3 κούπες ποπ κορν έχουν περίπου 100 θερμίδες μόνο).

Γιαούρτι & φρούτα

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετικά πλούσια πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Το ασβέστιο βοηθά στη χρήση της τρυπτοφάνης και της μελατονίνης από τον εγκέφαλο και μια έρευνα σε σχέση με τον ύπνο έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στο να κοιμόμαστε καλύτερα και για περισσότερες ώρες.

Αν σας αρέσει γλυκό, τότε μπορείτε να προσθέσετε μούρα ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας.

Κολοκυθόσποροι

Θέλετε ένα τραγανό, αλμυρό, υγιεινό σνακ;

Οι σπόροι κολοκύθας, πέραν από γευστικοί, είναι χαμηλοί σε θερμίδες και μπορούν να ενισχύσουν την ποιότητα του ύπνου.

Το μαγνήσιο, ένα μέταλλο που προάγει τον ύπνο, και η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που όπως προαναφέραμε επίσης βοηθά, είναι σε αφθονία σε αυτούς τους σπόρους.

Υπάρχει επίσης σημαντική ποσότητα ψευδαργύρου σε αυτούς τους σπόρους, που μπορεί να βοηθήσει στη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη στον εγκέφαλο.

Ξηροί καρποί

Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε καθόλου με την προετοιμασία του βραδινού σνακ, τότε οι ξηροί καρποί είναι ότι πρέπει για εσάς.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και των ευεργετικών λιπαρών τους, μια μικρή χούφτα είναι αρκετή για να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ξηροί καρποί είναι διατροφικές δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στην καταπολέμηση της φλεγμονής, στη μείωση της επιθυμίας για φαγητό, στη μείωση του βάρους και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αυγά

Όλοι αγαπάμε τα αυγά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Προσφέρουν μια αίσθηση πληρότητας στο στομάχι και είναι σούπερ υγιεινά.

Τοστ αβοκάντο

Το τοστ με αβοκάντο είναι ένας καλός συνδυασμός υγιεινών λιπαρών, με περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες και φυτικές ίνες για τη ρύθμιση της πέψης.

Προτιμήστε μαύρο ψωμί και προσθέστε ντομάτα, ελαιόλαδο, κύμινο, αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι, αν θέλετε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις.