Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει μία μαγική τροφή που αυτόματα θα μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος. Αντίθετα, είναι ένας συνδυασμός παραγόντων—τι τρώμε, πώς τρώμε και πόσο τρώμε— που θα μπορούσε να επηρεάσει τους στόχους μας για αδυνάτισμα.

Τα λαχανικά και τα φρούτα, για παράδειγμα, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Ενώ όλα τα λαχανικά και τα φρούτα προσφέρουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού ορισμένα, όπως τα σμέουρα, θα μπορούσαν να είναι πιο ωφέλιμα για την απώλεια βάρους.

Γιατί τα φρούτα ευνοούν το αδυνάτισμα

Μπορούν να αντικαταστήσουν τρόφιμα με περισσότερες θερμίδες

Σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα όπως τα αλμυρά σνακ, τα γλυκά επιδόρπια και τα ζαχαρούχα ροφήματα, τα περισσότερα φρέσκα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες.

Διαβάστε επίσης: Διατροφή: Πώς το ασυνείδητο επηρεάζει τις συνήθειές μας

Τα φρούτα είναι πλούσια τόσο σε φυτικές ίνες όσο και σε νερό, πράγμα που σημαίνει ότι προσθέτουν όγκο στα γεύματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε την ίδια ποσότητα φαγητού αλλά να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

«Καταπολεμούν» την πείνα

Όταν τρώμε φρούτα, πρέπει να τα μασήσουμε για περισσότερο προκειμένου να διασπαστούν. Επομένως, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση του ρυθμού με τον οποίο τρώτε, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrients.

Το να αφιερώνετε χρόνο για να μασάτε επαρκώς την τροφή σας προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού σας στις ενδείξεις πείνας και πληρότητας.

Το καλύτερο φρούτο για απώλεια βάρους

Εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, τότε δοκιμάστε να ενσωματώσετε στα γεύματά σας σμέουρα. Αυτά τα γλυκά μικρά φρούτα είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά ενώ έχουν μια φυσικά γλυκιά γεύση.

Γεμάτα φυτικές ίνες

Ένα φλιτζάνι σμέουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, παρέχει σχεδόν 10 γραμμάρια φυτικών ινών, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης φυτικών ινών για άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι φυτικές ίνες προσφέρουν πολλά οφέλη. Εκτός από την προώθηση της απώλειας βάρους, οι φυτικές ίνες , επιβραδύνουν την πέψη και αποτρέπουν τις ξαφνικές αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα για πιο σταθερή ενέργεια όλη την ημέρα.

Επιπλέον, τα ευργετικά βακτήρια στο έντερο τρέφονται με φυτικές ίνες. Επομένως, η κατανάλωση φυτικών ινών είναι το κλειδί για ένα ποικιλόμορφο και ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου, το οποίο παίζει ρόλο σε άλλες πτυχές της υγείας σας, όπως η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με αντιφλεγμονώδη δράση

Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα λαχανικά και τα φρούτα προστατεύουν τα κύτταρα του σώματός σας εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα φλεγμονής, που όταν είναι αυξημένα, αυξάνεται και ο κίνδυνος ασθενειών.

Τα σμέουρα είναι γεμάτα με συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά, γνωστά και ως ανθοκυανίνες, σύμφωνα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Berry Research ενώ αποτελούν και εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ενός άλλου αντιοξειδωτικού.