Ό,τι επιλέγουμε να τρώμε έχει πολύ περισσότερη σχέση με το πώς αισθανόμαστε και πράττουμε από ό,τι ίσως νομίζουμε. Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κάνει κακό στην υγεία μας, κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει το μυαλό, τη διάθεση, τη συμπεριφορά, ακόμα και την ενέργεια που έχουμε καθημερινά. Το πώς ενεργούμε και οι επιλογές που κάνουμε συχνά με βάση το πώς αισθανόμαστε, όλα τελικά καθορίζουν μεγάλο μέρος της πορείας μας στη ζωή.

Από αυτήν την άποψη λοιπόν, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε να κάνουμε είναι να τρώμε υγιεινά. Τρόφιμα με βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά που αν μη τι άλλο ενεργοποιούν τη μέρα μας ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα συχνά απαιτητικά μας προγράμματα.

Γεύματα για ενέργεια στο «φουλ»

Για ενέργεια στο «μέσο» μιας εργάσιμης ή μη, ημέρας, προετοιμάστε από το σπίτι:

Ψητά λαχανικά με σολομό

Οι σαλάτες είναι απαραίτητες στο μεσημεριανό γεύμα και είναι ακόμα πιο νόστιμες αν περιέχουν ψητά λαχανικά. Ψήστε μερικά λαχανικά όπως γλυκοπατάτες, μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Αφήστε τα να κρυώσουν όλη τη νύχτα και πάρτε μια μερίδα μαζί σας το πρωί.

Λίγη πρωτεΐνη που προστίθεται από το σολομό, βοηθά στο να αποφύγετε το… λήθαργο στις 3 το μεσημέρι. Μπορείτε να ψήσετε το σολομό με τα λαχανικά σας ή να ακολουθήσετε όποια συνταγή σας ευχαριστεί.

Κοτόπουλο πριμαβέρα

Η προετοιμασία γευμάτων για τη δουλειά δε σημαίνει το να μαγειρεύετε από το πρωί ως τη νύχτα… Φτιάξτε μερικές επιπλέον μερίδες κάθε εβδομάδα και αποθηκεύστε τες στην κατάψυξη.

Το εύκολο κοτόπουλο πριμαβέρα «αποπνέει» φρεσκάδα και νοστιμιά… Είναι γεμιστό με λαχανικά και επομένως ελαφρύ ενώ στο πιάτο μας έχουμε ένα πλήρως υγιεινό «ουράνιο τόξο» με κρέας, κολοκυθάκια, ντομάτες, πιπεριές,  κρεμμυδάκι, φρέσκο μαϊντανό και φυσικά παρθένο ελαιόλαδο.

Υγιεινή σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο

Η καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο είναι μια κρύα σαλάτα που περιέχει, εκτός από τα προφανή, ό, τι έχουμε από λαχανικά. Είναι ένα πολύ ελαφρύ και χορταστικό γεύμα, τέλειο για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Χρησιμοποιήστε λίγο κοτόπουλο στη σχάρα, πέννες ολικής άλεσης, αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι, καρότο ή ό,τι άλλο σας αρέσει και έχετε στο σπίτι. Φυσικά μπορείτε να την εμπλουτίσετε με μανιτάρια, κολοκυθάκια, μπρόκολο κτλ και με ένα ελαφρύ dressing, έχετε σε μόλις λίγα λεπτά, ένα φαγητό νόστιμο, δροσιστικό, χορταστικό και πάνω από όλα υγιεινό.

Σαλάτα με ρόκα, καρπούζι και φέτα

Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο… Το καρπούζι είναι ζουμερό, επικαλύπτει τη ρόκα και μειώνει την πικράδα της ενώ η φέτα παρέχει ισορροπία και πρωτεΐνη που σας κρατά χορτάτους. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε λίγη επιπλέον μυϊκή δύναμη, πασπαλίστε με ηλιόσπορους αντί για κρουτόν.