Η καλή διατροφή μπορεί να προλάβει ή να συμβάλλει στην αντιμετώπιση ασθενειών. Σε συνδυασμό με την άσκηση δε, μπορεί να κάνει θαύματα τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική μας υγεία. Έχοντας αυτό και μόνο κατά νου, πάντα είναι η κατάλληλη ώρα για να επισκεφτεί κανείς έναν διατροφολόγο.

Εκτός από την απώλεια βάρους που για τους περισσότερους αποτελεί το βασικό λόγο να τον συμβουλευτούν, η καθοδήγησή του βοηθά στο να υιοθετήσουμε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες, να προστατευθούμε από προβλήματα υγείας και τελικά να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.

Διαβάστε επίσης: Διατροφή: Πώς το ασυνείδητο επηρεάζει τις συνήθειές μας

Πώς μας βοηθά η επίσκεψη σε διατροφολόγο

Απώλεια κιλών

Το επιπλέον βάρος επηρεάζει αρνητικά την υγεία και τον τρόπο ζωής ενός ατόμου. Ένας διατροφολόγος είναι σε θέση να προσαρμόσει μια υγιεινή διατροφή στις ατομικές ανάγκες του καθένα και να βοηθήσει ένα άτομο να πετύχει τους στόχους του, χωρίς στερήσεις αλλά με «έξυπνες» αντικαταστάσεις.

Διαχείριση ή πρόληψη μεταβολικών και άλλων διαταραχών

Οι διατροφικές αλλαγές για άτομα που πάσχουν από μεταβολικές διαταραχές, όπως ο διαβήτης, είναι απαραίτητες. Ένας επαγγελματίας μπορεί να αναλύσει κάθε περίπτωση και να προτείνει τις κατάλληλες προσαρμογές ώστε τα άτομα να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα την όποια πάθηση, συμβάλλοντας σε μια πιο ολιστική προσέγγιση ως προς το θέμα «υγεία».

Από την άλλη, με τη συμβολή του διατροφολόγου μπορούν να προληφθούν προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερόλη ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Έχετε ένα πεπτικό πρόβλημα όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, παλινδρόμηση οξέος, κοιλιοκάκη, νόσο του Crohn ή κολίτιδα; Ένας διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια τρόφιμα και ροφήματα εντείνουν συμπτώματα όπως φούσκωμα, κράμπες, καούρα ή διάρροια, ώστε να μειωθούν.

Έχετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία; Ο διατροφολόγος θα σας βοηθήσει να βρείτε υποκατάστατα τρόφιμα ώστε να μην σας λείπει τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση, θα φροντίσει να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε από τη διατροφή σας και να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας μενού τροφές που σας αρέσουν.

Βελτίωση διατροφικών συνηθειών- Ανάπτυξη καλής σχέσης με το φαγητό

Αν αναζητάτε ακριβείς και πρακτικές συμβουλές για να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να αισθάνεστε στα καλύτερά σας, οι διατροφολόγοι διαθέτουν τη γνώση ώστε να σας παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες για τη διατροφή και τα τρόφιμα. Θα εξετάσει μαζί σας τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας για να σας βοηθήσει να θέσετε εφικτούς βραχυπρόθεσμους στόχους.

Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πως το υγιεινό δε σημαίνει απαραίτητα άνοστο και πως η απώλεια βάρους δεν συνεπάγεται «δαιμονοποίηση» ορισμένων τροφίμων και υπερβολικές στερήσεις.

*Εν κατακλείδι

Αναφέραμε κάποιους αλλά υπάρχουν πολλοί επιπλέον λόγοι για να επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο. Από το να ενισχύσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις μέχρι ακόμα και το να μειώσετε το κόστος του καθημερινού σας «πιάτου».

Γιατί λοιπόν να μην κλείσετε το ραντεβού σας και να χτίσετε σήμερα τα θεμέλια για μια καλύτερη, γεμάτη υγεία και ευεξία, ζωή;