Υλικά

1 μεγάλο ή 2 μικρά καρπούζια

250 ml στυμμένο χυμό λεμονιού

1 λίτρο νερό με ανθρακικό

1 λάιμ ή λεμόνι, κομμένο σε φέτες

μια μικρή χούφτα δυόσμο

και θρυμματισμένο πάγο

Εκτέλεση

Κόψτε την κορυφή του καρπουζιού και αδειάστε το με ένα μεγάλο κουτάλι, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Πολτοποιήστε το εσωτερικό του μέσα από ένα κόσκινο σε ένα μπολ. Βάλτε τον πολτό ένα μπλέντερ (ή χρησιμοποιήστε μια ψηλή κανάτα και ένα μπλέντερ χειρός) με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, χτυπήστε τα σε πουρέ και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τη σόδα.

Στοιβάξτε λίγο πάγο στο καρπούζι και γεμίστε το με το μείγμα λεμονάδας. Σερβίρετε το υπόλοιπο σε μια κανάτα με τις φέτες λάιμ και το δυόσμο.