Το γιαούρτι «πλούσιο» σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για διάφορες λειτουργίες του οργανισμού.

Μελέτες επισημαίνουν ότι όταν το καταναλώνουμε τακτικά μπορεί να βελτιώσει την οστική πυκνότητα και να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων καθώς και του διαβήτη τύπου 2.

Και, φυσικά, οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο γιαούρτι, γνωστοί ως προβιοτικά, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο υγιές εντερικό μικροβίωμα.

Διαβάστε επίσης: Vegan γιαούρτι: Αυτό είναι το πιο θρεπτικό, σύμφωνα με νέα έρευνα

Εάν έχετε ήδη δεσμευτεί να εντάξετε περισσότερο γιαούρτι στη διατροφή σας, το επόμενο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε όλα τα οφέλη που έχει να σας δώσει. Είτε προτιμάτε τα γαλακτοκομικά είτε τα φυτικά, η διαιτολόγος Κρίστι Λέι μας δίνει συμβουλές για να αξιοποιείτε στο έπακρο κάθε νόστιμη κουταλιά.

#Όταν ψωνίζετε διατηρήστε το γιαούρτι κρύο

Το γιαούρτι με βάση τα γαλακτοκομικά πρέπει να διατηρείται κρύο για λόγους ασφάλειας. Ωστόσο, η θερμοκρασία είναι σημαντική για κάθε τύπο γιαουρτιού, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είναι φυτικής προέλευσης, προκειμένου να προστατευθούν οι ζωντανές καλλιέργειες, τα ωφέλιμα για το έντερο προβιοτικά.

Για να τα καταφέρετε, αφήστε το γιαούρτι σας κοντά σε άλλα κρύα ή κατεψυγμένα τρόφιμα όσο ψωνίζετε και, στη συνέχεια, συγκεντρώστε τα ίδια αντικείμενα μαζί για να διατηρείτε το γιαούρτι δροσερό μέχρι να φτάσετε σπίτι.

Αποθηκεύστε το στην συνέχεια στο μεσαίο ράφι του ψυγείου και αποφύγετε την πόρτα, όπου η θερμοκρασία εμφανίζει αυξομειώσεις. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι ενεργές καλλιέργειες και η ποιότητα του γιαουρτιού θα διατηρηθούν.

#Κάντε τον σωστό συνδυασμό

Αν και η κατανάλωση σκέτου γιαουρτιού είναι ευεργετική, η ανάμειξή του με φυτικές τροφές μπορεί να χαρίσει μοναδική γεύση, υφή και πρόσθετα οφέλη για την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Σύμφωνα με ευρήματα από το American Gut Project, οι άνθρωποι που καταναλώνουν 30 διαφορετικούς τύπους φυτικών τροφών την εβδομάδα έχει αποδειχθεί ότι έχουν μεγαλύτερη ποικιλομορφία μικροβιώματος, που αποτελεί δείκτη καλής υγείας του εντέρου.

Για αυτό δοκιμάστε να προσθέσετε στο μπολ σας αποξηραμένα cranberries, κεράσια, φέτες μπανάνας, φυστικοβούτυρο, καβουρδισμένα αμύγδαλα ή σπόρους chia.