Σε συνθήκες ζέστης, η προστασία από τον ήλιο και τα ηλιακά εγκαύματα ή άλλους πιθανούς κινδύνους που η έκθεση στις ακτίνες του ενέχει, είναι βασικός παράγοντας ώστε να αθλείστε με ασφάλεια και να καρπώνεστε όλα τα οφέλη της γυμναστικής.

Ποια είναι λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που είναι ωφέλιμο να λάβετε;

Διαβάστε επίσης: Άσκηση: Πώς να δομήσετε τις προπονήσεις σας για μέγιστη υγεία

Πώς να προστατευτείτε από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της άσκησης

Για μέγιστη απόδοση όταν αθλείστε έξω το καλοκαίρι:

Εφαρμόζετε πάντα αντηλιακό

Για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου βλάβης από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, προστατεύστε την επιδερμίδα σας με ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF τουλάχιστον 30.

Εφαρμόστε αρκετή ποσότητα σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματός σας στον ήλιο (πρόσωπο, λαιμός, στήθος, χέρια, πόδια).

Φροντίστε επίσης να ανανεώνετε κάθε δύο ώρες, ειδικά εάν ιδρώνετε υπερβολικά ή συμμετέχετε σε θαλάσσια σπορ. Στην τελευταία περίπτωση, επιλέξτε ένα αντηλιακό ανθεκτικό στο νερό ώστε να διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας.

Επιλέξτε τη σκιά και τη σωστή ώρα

Αποφύγετε τη γυμναστική σε εξωτερικό χώρο στο μέσον της ημέρας, όταν ο ήλιος καίει πιο πολύ. Φροντίστε καλύτερα να κάνετε το πρόγραμμα άσκησής σας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα και αναζητήστε τη σκιά, ειδικά στα διαλείμματα της προπόνησης.

Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ

Επιλέξτε ελαφριά, φαρδιά ρούχα και ρούχα που καλύπτουν τα χέρια, τα πόδια και το λαιμό σας. Εάν προπονείστε σε ανοιχτό γήπεδο μπορείτε να πάρετε τη δική σας φορητή ομπρέλα για να δημιουργήσετε σκιά.

Φορέστε επίσης καπέλο με φαρδύ γείσο για να προστατεύσετε το πρόσωπό σας από το ηλιακό φως και επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τέλος, εάν τα χείλη σας ξεραίνονται εύκολα, εφαρμόστε lip balm με SPF για να τα προστατέψετε.

Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι πιο ευαίσθητο σε ηλιακά εγκαύματα και βλάβες, γι’ αυτό θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της προπόνησή σας για να παραμένετε επαρκώς ενυδατωμένοι.