Υλικά

300 γρ. φράουλα

250γρ. βατόμουρο

100γρ. φραγκοστάφυλο

500γρ. βατόμουρο

175 γρ. ζάχαρη άχνη

7 φέτες ψωμί του τοστ μιας ημέρας

Εκτέλεση

Πλύνετε τα φρούτα και στεγνώστε τα απαλά σε χαρτί κουζίνας – κρατήστε τις φράουλες χωριστά. Βάλτε τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεσταίνετε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη – ανακατέψτε μερικές φορές.

Αφήστε το να πάρει βράση για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα φρούτα (όχι τις φράουλες). Μαγειρέψτε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας 2-3 φορές. Τα φρούτα θα έχουν μαλακώσει, θα είναι ως επί το πλείστον άθικτα και θα περιβάλλονται από σκούρο κόκκινο χυμό.

Βάλτε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ και ρίξτε μέσα τα φρούτα και το χυμό. Στρώστε το με μεμβράνη, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να γυρίσετε την πουτίγκα. Αφήστε τις άκρες να προεξέχουν.

Κόψτε την κόρα από το ψωμί. Κόψτε 4 κομμάτια ψωμιού στη μέση, λίγο υπό γωνία, ώστε να έχετε 2 μονόπλευρα ορθογώνια ανά κομμάτι. Κόψτε 2 φέτες σε 4 τρίγωνα η καθεμία και αφήστε το τελευταίο κομμάτι ολόκληρο.

Βουτήξτε ολόκληρο το κομμάτι ψωμιού στο χυμό για λίγα δευτερόλεπτα για να καλυφθεί. Βουτήξτε ένα-ένα τα κομμάτια και πιέστε τα γύρω από τις πλευρές του μπολ ώστε να εφαρμόσουν μεταξύ τους. Τώρα βάλτε με το κουτάλι τα μαλακωμένα φρούτα, προσθέτοντας τις φράουλες εδώ και εκεί καθώς προχωράτε.

Παγώστε για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Για να σερβίρετε, ανοίξτε τη μεμβράνη και στη συνέχεια βάλτε ένα πιάτο σερβιρίσματος ανάποδα στην κορυφή και αναποδογυρίστε το. Βάλτε λίγα φρούτα για γαρνίρισμα.