Το παρακάνατε με τα γλυκά; Ή αντί για 2, φάγατε 6 κομμάτια πίτσα; Αν χαλάσατε τη δίαιτα, ξεφύγατε με το φαγητό και τώρα αισθάνεστε το στομάχι σας βαρύ μπορείτε να επιστρέψετε στο… σωστό δρόμο με ορισμένες κινήσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα το συντομότερο δυνατόν.

Ποιες είναι αυτές;

Διαβάστε επίσης: Διατροφή: Πώς θα αντικαταστήσουμε το ψωμί

Αν φάγατε παραπάνω, τότε μην…

Κάνετε «αποτοξίνωση»

Πολλοί μπαίνουν στη διαδικασία να παραλείψουν το επόμενο γεύμα τους ή ακόμα και να μην καταναλώσουν τα κανονικά τους γεύματα για κάποιες μέρες ύστερα από την υπερκατανάλωση τροφής. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, η παράλειψη ενός ή πολλών γευμάτων μπορεί να καταλήξει σε υπερφαγία, να έχει δηλαδή το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, εκτός του ότι είναι μια μη ασφαλής τακτική.

*Αντ’ αυτού

Φροντίστε το επόμενό σας γεύμα να είναι υγιεινό και χορταστικό, ακολουθώντας τα «σήματα» της πείνας και του κορεσμού που ο οργανισμός σας σας στέλνει. Φυσικά, δεν χρειάζεται να πιέζετε τον εαυτό σας να φάει ένα γεύμα εάν δεν πεινάτε ακόμα. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να… τιμωρήσετε τον εαυτό σας επειδή έφαγε πολύ πριν.

Το παρακάνετε στην προπόνηση για να το «κάψετε»

Προφανώς, θα νιώσετε χειρότερα και βέβαια η σκληρή προπόνηση μετά από ένα κανονικό γεύμα δεν απαγορεύεται τυχαία. Η έναρξη της προπόνησης αμέσως μετά το γεύμα μπορεί να προκαλέσει, μεταξύ άλλων, πεπτικά προβλήματα και έντονες κράμπες στο στομάχι.

*Αντ’ αυτού

Κάντε μια χαλαρή βόλτα. Ένα 10λεπτο περπάτημα αρκεί για να κινηθεί το φαγητό κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα αλλά και για να σας χαλαρώσει από τυχόν αρνητικές σκέψεις και άγχη.

Υπερβάλλετε με το νερό

Πιείτε βεβαίως νεράκι αλλά φροντίστε να μην καταλήξετε σε υπερβολές καθώς το πολύ νερό μπορεί να σας φουσκώσει ακόμα περισσότερο και να σας κάνει να αισθάνεστε ακόμα πιο άσχημα.

Κάνετε το «cheat meal», «cheat day»!

Ε, αφού τη χαλάσατε τη δίαιτα, ας συνεχίσετε να τρώτε ανεξέλεγκτα όλη μέρα… Έτσι η μία παρασπονδία θα φέρει την άλλη και ποιος ξέρει; Μπορεί αυτό να συνεχιστεί και αύριο και μεθαύριο, ίσως και όλο το μήνα!

Το να αφεθείτε όλη μέρα, προφανώς δεν είναι η λύση. Ξαφνικά, μπορεί να «εκτροχιαστείτε» εντελώς από τις υγιεινές και σταθερές σας συνήθειες.

Τελικά, ok φάγατε πολύ. Πού ωφελεί να το σκέφτεστε συνέχεια;

Ξεπεράστε το, γυρίστε σελίδα και όντας χαλαροί, σίγουρα θα είστε πιο «σοφοί» στην επόμενη επιλογή.