Υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία, και δεν είναι όλες δραστικές. Η εφαρμογή απλών τροποποιήσεων στην καθημερινή μας ρουτίνα μπορεί πραγματικά να ωφελήσει τη συνολική μας ευημερία με τρόπους… αξιοσημείωτους.

Πρόκειται συχνά για τις πιο μικρές αλλαγές που μπορεί να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Μερικές που αξίζει να δοκιμάσετε αλλά και να υιοθετήσετε μακροπρόθεσμα, περιλαμβάνουν:

#Αφιερώστε λιγότερο χρόνο στα social media και περισσότερο στο meal planning

Συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο για να πάμε γυμναστήριο, να οργανώσουμε την ντουλάπα μας ή να καθαρίσουμε το γραφείο μας. Στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει.

Αρκεί να σκεφτείτε τον χρόνο που ξοδεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον οποίο θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε, περιορίζοντας την χρήση τους.

Από εδώ και στο εξής, δοκιμάστε να περιορίσετε το scrolling (τον χρόνο που περνάτε βλέποντας την ροή κάθε εφαρμογής, η μέση ημερήσια χρήση για τους περισσότερους ανθρώπους είναι δύο ώρες και 23 λεπτά) και δοκιμάστε να οργανώσετε τα γεύματά σας.

#Κάντε παύση για stretching

Ακόμα και εάν είστε συνεπείς με τις προπονήσεις σας, είναι εξίσου σημαντικό να παίρνετε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να κάνετε διατάσεις. Ναι, ακόμα και τις ημέρες που δεν κάνατε γυμναστική.

Όχι μόνο οι διατάσεις είναι απαραίτητες για την πρόληψη τραυματισμών, αλλά συμβάλλουν και στην αποτροπή της κακής σωματικής στάσης, που μπορεί εμφανιστεί από τις πολλές ώρες που περνάμε καθισμένοι μπροστά σε οθόνες.

#Βρείτε την σκέψη της ημέρας

Η διάθεση μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που βλέπουμε τις καταστάσεις αλλά και τα επίπεδα της ευεξίας μας. Για αυτό, δοκιμάστε να ξυπνάτε και στην συνέχεια να κάνετε μερικές ήπιες διατάσεις, παίρνοντας μερικές βαθιές αναπνοές.

Σκεφτείτε πώς θέλετε να είναι η ημέρα σας και δώστε τον τόνο που επιθυμείτε από νωρίς. Χαμογελάστε, μιας και σύμφωνα με τους ειδικούς, έτσι μπορείτε να στείλετε θετικά σήματα στον εγκέφαλο και προσπαθήστε να είστε συνειδητοί σε κάθε στιγμή, μιας και η συνειδητότητα προάγει την ευεξία.

#Προσθέστε την ενδυνάμωση στην γυμναστική σας

Εάν θέλετε να ενισχύσετε την φυσική σας δραστηριότητα, τότε έχει έρθει η στιγμή να εντάξετε το στοιχείο της μυϊκής ενδυνάμωσης στην γυμναστική σας, μιας και φαίνεται να ενεργοποιεί το μεταβολισμό περισσότερο από το cardio.

Ο συνδυασμός τους μπορεί να κάνει… «θαύματα» για την φόρμα αλλά και για την φυσική μας κατάσταση, με τους ειδικούς να συνιστούν τα 150 λεπτά μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας, την εβδομάδα.