Η παρασκευή smoothie είναι το μυστικό hack για μια πιο εύκολη, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Τα μόνα βήματα που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το μπλέντερ, να προσθέσετε μια γεμάτη χούφτα με κατεψυγμένα φρούτα, λίγο από το αγαπημένο σας φυτικό γάλα και είστε… έτοιμοι.

Όχι τόσο γρήγορα, μιας και η διαιτολόγος Κάρολαϊν Μάργκολις, μας προειδοποιεί ότι μας λείπει το πιο σημαντικό υγρό συστατικό, που θα χαρίσει στα smoothie μας κρεμώδη υφή και ασύγκριτη γεύση ενώ θα ευνοήσει την υγεία του εντέρου αλλά και την πέψη μας.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το κορυφαίο φρούτο για υγιές έντερο

Ο λόγος για το κεφίρ, το οποίο περιέχει διπλάσια ποσότητα προβιοτικών από το γιαούρτι, το κομπούχα και τα περισσότερα προβιοτικά ροφήματα.

Γιατί το κεφίρ δεν πρέπει να λείπει από τα smoothie (και την διατροφή σας)

Η αναλογία υγρών και στερεών μπορεί να απογειώσει ή να χαλάσει το smoothie σας. Αλλά αν ρίξετε μια ματιά στις περισσότερες συνταγές, συνήθως απαιτούν υγρά συστατικά που θα αποτελέσουν την βάση που θα «δέσει» τα υπόλοιπα υλικά.

Το κεφίρ υπερτερεί μιας και περιέχει ένα ποικίλο σύνολο προβιοτικών. Είναι επίσης μια καλή «πηγή» πρωτεΐνης ασβεστίου, βιταμίνης D και άλλων θρεπτικών συστατικών. Αυτά ωφελούν το μικροβίωμα του εντέρου, την υγεία του πεπτικού σας συστήματος και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Τι να προσέξετε

Λόγω της παρόμοιας σύνθεσης που έχει το κεφίρ με το γιαούρτι, μπορεί να αντικατασταθεί σε αναλογία ένα προς ένα (γιαούρτι προς κεφίρ). Ωστόσο, το κεφίρ είναι πιο παχύρρευστο από το νερό, το γάλα και τα φυτικά γάλατα. Ως εκ τούτου, θα δώσει μια πιο παχύρρευστη και κρεμώδη υφή στο smoothie σας.

Για να εμπνευστείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε την ακόλουθη συνταγή:

Υλικά

1 φλιτζάνι παγωμένος ανανάς
1 φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα σμέουρα
1 φλιτζάνι φυσική λεμονάδα
1/2 φλιτζάνι κεράσια, χωρίς το κουκούτσι
2 φλιτζάνια κεφίρ της προτίμησής σας

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις είναι έτοιμο προσθέστε σε ένα ποτήρι παγάκια και το smoothie ενώ μπορείτε να γαρνίρετε με κομματάκια φρούτων της επιλογής σας.