Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 καυτερή πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές σέλινο, ψιλοκομμένο

5 ντομάτες μεγάλες ώριμες και αποφλοιωμένες ή 3 κονσέρβες ντομάτες, σε κομμάτια

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

2 λίτρα νερό

1 κύβο ζωμό λαχανικών

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο.

Αφού μαραθούν τα λαχανικά και ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.

Αφού ψηθούν τα λαχανικά αποσύρεται από την εστία και πολτοποιείτε με ένα ραβδομπλέντερ.

Σερβίρετε την σούπα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και κρουτόνια ή άλλο αρτοπαρασκεύασμα.