Υλικά

300 γρ. φρέσκια κολοκύθα, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους

500 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

3-4 σκελίδες σκόρδο

6 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

5 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. πιπέρι

1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή τσίλι

Λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σουσάμι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο με το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο.

Προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα, τα ρεβύθια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε το ταχίνι και αφού το χτυπήσουμε, αν δούμε ότι έχει σφίξει πολύ προσθέτουμε μία μία κουταλιά νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβύθια έως ότου αποκτήσει την υφή και την πυκνότητα που θέλουμε.