Οι διατροφικές τάσεις, θέλοντας και μη ορίζουν σε έναν βαθμό και τις διατροφικές σου συνήθειες. Αυτό από μόνο του δεν είναι απαραίτητα κακό. Αρκεί, όπως συμβαίνει με κάθε τάση που κυκλοφορεί, να μπορείς να την μετουσιώσεις σε κάτι που σου ταιριάζει και στην περίπτωση της διατροφής, σε κάτι που σου κάνει καλό.

Όσον αφορά στη διατροφή, μία από τις πρόσφατες και αρκετά διαδεδομένες τάσεις είναι η vegan.

Είναι πρωτίστως επιλογή τρόπου ζωής, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αν δεν την ακολουθήσεις δεν μπορείς να υιοθετήσεις κάποια από τα στοιχεία της. Υπάρχουν τροφές που οι vegan καταναλώνουν αρκετά, οι οποίες στον μαμαδίστικο τρόπο ζωής και συνεπώς στον αντίστοιχο τρόπο διατροφής, μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμες.

Μία τροφή που έγινε ευρέως γνωστή χάρη στην vegetarian και καταξιώθηκε χάρη στη vegan διατροφή είναι η βρώμη. Μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά να μας προσφέρει.

Η θρεπτική σύνθεση της βρώμης είναι εξαιρετικά ισορροπημένη, αποτελώντας μια καλή πηγή υδατανθράκων και φυτικών ινών, πρωτεΐνης, αμινοξέων, βιταμινών, μετάλλων αλλά και αντιοξειδωτικών ενώσεων. Περιέχει επίσης β-γλυκάνες, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα και στην ρύθμιση του διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο Frontiers, φαίνεται επίσης να είναι αποτελεσματικές στην μείωση των επιπέδων της ολικής και της LDL (κακής) χοληστερόλης.

Ως μαμά, που επανεξετάζω πάντα τις διατροφικές επιλογές και είμαι λίγο πιο προσεκτική σε ό,τι επιλέξω, ψάχνω πάντα να βρω τρόπους να την εντάξω στην καθημερινή μας διατροφή. Σαφώς, την χρησιμοποιώ «στα κρυφά» όπου μπορώ, όπως στα μπιφτέκια ως εναλλακτική της φρυγανιάς.

Όμως, μαθαίνοντας τι προσφέρει η βρώμη, ψάχνω συνεχώς να την εντάξω σε περισσότερα γεύματα

To επιδόρπιο που θα γίνει ανάρπαστο

Με βάση τα παραπάνω, μία προσθήκη στο καθημερινό, οικογενειακό διαιτολόγιο είναι ένα επιδόρπιο βρώμης. Η ΔΩΔΩΝΗ, την οποία εμπιστεύομαι συνολικά για τα προϊόντα της, έχει στη συλλογή της ένα μοναδικά γευστικό επιδόρπιο βρώμης.

To ΔΩΔΩΝΗ Plant’d, το οποίο μπορείς να βρεις σε όλα τα super market σε 4 γεύσεις πλέον είναι μία ιδανική επιλογή για τις απογευματινές λιγούρες του μικρού μου γιου αλλά και για το δικό μου δεκατιανό στο γραφείο.

Με την γεύση πορτοκάλι- περγαμόντο που προστέθηκε τελευταία στις ήδη υπάρχουσες (βρώμη, βρώμη με βανίλια και βρώμη με μήλο και κανέλα), το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d γίνεται ανάρπαστο από όλους.

Με τη βρώμη να είναι στα καλύτερά της, τα ΔΩΔΩΝΗ Plant’d έχουν γίνει μία αγαπημένη συνήθεια στο σπίτι, ειδικά τις μέρες που η διατροφή όλων χρειάζεται να μπει σε ένα πιο «αυστηρό» πρόγραμμα. Η τέλεια γεύση των ΔΩΔΩΝΗ Plant’d καλύπτει την ανάγκη για γλυκό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα επιδόρπιο που δεν σε φουσκώνει, ούτε σε λιγώνει.

Από την άλλη, τα ΔΩΔΩΝΗ Plant’d περιέχουν εξαιρετικά ποιοτικά φυσικά συστατικά με βάση την βρώμη και φυτικές πρωτεΐνες μπιζελιού. Επιπλέον δεν περιέχουν λακτόζη, φοινικέλαιο, σόγια, ξηρούς καρπούς και συντηρητικά γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για όλους στην οικογένεια.

Και επειδή, οι vegan ίσως θεωρήσουν ότι το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d είναι ένα ακόμα επιδόρπιο βρώμης της μόδας, να σημειώσω ότι φέρουν το διεθνώς αναγνωρισμένο και καταχωρημένο σύμβολο σήμανσης προϊόντων, το V Label*. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλα για τους vegan και τους vegetarian, αλλά και για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ αντί γαλακτοκομικών επιλογών, όπως εγώ.

Και επειδή, η αποτοξίνωση είναι συνήθως επακόλουθο των γιορτών, πρόσθεσε ήδη στο ψυγείο στου τα ΔΩΔΩΝΗ Plant’d. Είτε είσαι vegan, είτε θες μία πιο υγιεινή και γευστική επιλογή στο διατορφολόγιό σου, την βρήκες στα Plant’d της ΔΩΔΩΝΗ.

*Η ΔΩΔΩΝΗ είναι η μόνη γαλακτοβιομηχανία στην Ελλάδα που φέρει αυτή τη σήμανση στα φυτικά της προϊόντα.

More info Instagram @dodoni_greece