Έχετε δώσει ποτέ σημασία στο πώς ξεκινάτε την ημέρα σας; Ανοίγετε τα μάτια σας, αρπάζετε το κινητό και στη συνέχεια, τρώτε μέσα στη βιασύνη πριν καταπιαστείτε με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σας;

Αν η παραπάνω περιγραφή σάς ακούγεται οικεία, τότε μάλλον δεν αρχίζετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.

Οι πρωινές μας συνήθειες θέτουν τους ρυθμούς στους οποίους θα κινηθεί η υπόλοιπη ημέρα και καθορίζουν τη διάθεσή μας.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε μια πρωινή ρουτίνα που θα σας γεμίζει ενέργεια και ευεξία.

Πρωινή ρουτίνα ευεξίας

Τεντωθείτε

Πριν σηκωθείτε και προτού ανοίξετε τα μάτια σας, τεντωθείτε όσο μπορείτε: Αναπνέοντας ήρεμα, τεντώστε χαλαρά την πλάτη, τα χέρια και τα πόδια, ώστε να ενεργοποιήσετε σταδιακά όλο το σώμα και να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Στην περιοχή του αυχένα και του λαιμού τείνει να συσσωρεύεται το άγχος και η ένταση, οπότε βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε τη μέρα σας απαλλαγμένοι από αυτό το βάρος.

Με το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι σας, μετακινήστε το αυτί σας ήπια προς τα κάτω προς τον ώμο σας. Κρατήστε το τέντωμα για δύο δευτερόλεπτα, επιστρέψτε στην ουδέτερη θέση και επαναλάβετε 10 φορές ανά πλευρά.

Η δική σας ιεροτελεστία

Άλλοι επιλέγουν να ξυπνούν μισή ώρα νωρίτερα από όλη την οικογένεια και να πίνουν ήρεμα τον καφέ τους και άλλοι προτιμούν να βγάζουν μια βόλτα τον σκύλο το πρωί και να βλέπουν τα χρώματα της ανατολής.

Ό,τι και αν είναι αυτό που θα διαλέξετε, σημασία έχει να δημιουργήσετε μια δική σας μικρή ιεροτελεστία που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με καλή διάθεση.

Απολαύστε τον πρώτο σας καφέ

Ο καφές τονώνει, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες, που προασπίζουν το καρδιαγγειακό σας σύστημα και συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής σας υγείας.

Κάντε ένα ντους

Το πρωινό ντους είναι σαν τον καφέ: Ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, αφυπνίζει τους μυς και αναζωογονεί τις αισθήσεις.

Για πολλούς αντιπροσωπεύει την αρχή της ημέρας – ένα σταθερό σημείο από το οποίο μπορούν να αφοσιωθούν στη φροντίδα του εαυτού τους.

Αφήνοντας πίσω το χθες (ή μάλλον τα… χθεσινά υπολείμματα make up) και νιώθοντας καθαροί και φρέσκοι, έχετε ένα προβάδισμα ηρεμίας και αυτοπεποίθησης για να κατακτήσετε τη μέρα που έχετε μπροστά σας

Απολαύστε ένα με χλιαρό νερό και αφρόλουτρο με άρωμα μέντας ή εσπεριδοειδών, που διεγείρει τις αισθήσεις και τονώνει το σώμα.

Πάρτε το πρωινό σας

Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα δυναμικό ξεκίνημα είναι το καλό πρωινό.

Έρευνες το συνδέουν με την τόνωση του μεταβολισμού, την απώλεια βάρους, την αποφυγή της κόπωσης.

Ένα ισορροπημένο και πλήρες πρωινό καλό είναι να περιλαμβάνει πρωτεΐνες (αβγό, γάλα, γιαούρτι, τυρί), άμυλο (ψωμί ολικής άλεσης, παξιμάδια, βρόμη) και σάκχαρα (φρούτα, μέλι).

Κάντε λίστα

Φτιάξτε μια λίστα με όσα πρέπει να κάνετε, αξιολογήστε τα και διαγράψτε ό,τι μπορεί να περιμένει. Αυτή είναι μια καλή μέθοδος που θα σας βοηθήσει να μετριάσετε το άγχος.

Πάρτε λίγες δόσεις ήλιου

Η έκθεση στο φυσικό φως αυξάνει τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευχαρίστησης.

Μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα σνακ

Είναι σημαντικό να έχετε σταθερά επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό σας όλη μέρα, γι’ αυτό είναι καλό να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα (π.χ., φρούτα εποχής) και παράλληλα να πίνετε πολύ νερό.

Γυμναστείτε

Επιλέξτε κάτι προσιτό στο πρόγραμμά σας, π.χ., τζόκινγκ, έντονο περπάτημα, ποδήλατο, γιόγκα, πιλάτες.