Εύκολο σπιτικό ψωμί
Φτιάξτε το δικό σας ψωμί στο σπίτι σε 4 απλά βήματα.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 7 γρ. μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ρίξτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα με τα χέρια σας. Ρίξτε 300 ml ζεστό νερό, το λάδι και το μέλι και ανακατέψτε για να φτιάξετε μια μαλακή ζύμη.
Βήμα 2ο
Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να μην είναι πια κολλώδης, πασπαλίζοντας με λίγο περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί.
Βήμα 3ο
Λαδώστε μια φόρμα και τοποθετήστε μέσα τη ζύμη, πιέζοντας την ομοιόμορφα. Βάλτε τη σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων και αφήστε την να φουσκώσει για 1 ώρα, μέχρι η ζύμη να έχει φουσκώσει και να γεμίσει τη φόρμα και να μην ξαναφουσκώνει όταν την πιέζετε με το δάχτυλό σας.
Βήμα 4ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Κάντε αρκετές χαρακιές στην κορυφή της φραντζόλας με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήστε για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Αναποδογυρίστε το σε μια σχάρα και χτυπήστε τη βάση του ψωμιού για να ελέγξετε ότι έχει ψηθεί.