Υπάρχει κάποια άσκηση που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά, μόνο για 1′ και να μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, τόσο την σωματική όσο και την ψυχική;

Κι όμως υπάρχει και είναι πολύ πιο εύκολη απ’ όσο ενδεχομένως νομίζετε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξυπνήσετε το πρωί και να κάνετε επιτόπου.. πηδηματάκια!

Τι κερδίζετε;

Βελτίωση καρδιακής και αναπνευστικής λειτουργίας

Το bouncing ή αλλιώς οι επιτόπου αναπηδήσεις βελτιώνουν την καρδιοαναπνευστική μας ικανότητα, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύουν την λειτουργία των πνευμόνων μας. Ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία και την ευεξία. Βελτιώνει την αντοχή, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και προάγει την ανανέωση των κυττάρων.

Βελτίωση της λειτουργίας του λεμφικού συστήματος και αποτοξίνωση

To λεμφικό σύστημα αν και δεν είναι τόσο γνωστό, είναι ένα σύστημα που επηρεάζει όλα τα υπόλοιπα. Λειτουργεί ως φίλτρο καθαρισμού του σώματός μας συλλέγοντας τοξίνες, μεταβολικά απόβλητα, ιούς, μικρόβια κλπ, τα οποία είτε καταστρέφει, είτε μεταφέρει στα αρμόδια όργανα ώστε αυτά να τα αποβάλλουν από το σώμα.

Εάν το λεμφικό δεν λειτουργεί καλά, τότε μπορούν να επηρεαστούν όλα τα συστήματα. Γι’αυτό και είναι τόσο σημαντικό να το διατηρούμε υγιές. Είναι ένα σύστημα-κλειδί για την άμυνα και την αποτοξίνωση του οργανισμού και η συγκεκριμένη άσκηση βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του.

Tονώνετε τους μύες των κάτω άκρων και του κορμού ενώ παράλληλα «καίτε» παραπάνω θερμίδες

Αυτή η άσκηση τονώνει τους μύες της γάμπας, τους τετρακέφαλους ,ακόμα και τους κοιλιακούς και φυσικά είναι ο καλύτερος τρόπος να «κάψετε» παραπάνω θερμίδες και να υποχωρήσει η πρωινή δυσκαμψία.

Εάν νιώθετε το σώμα σας πολύ σφιγμένο, προτιμήστε να ξεκινήσετε με ήπιες αναπηδήσεις και να αυξήσετε σταδιακά την ένταση ώστε να προετοιμάσετε σταδιακά το σώμα σας για την συγκεκριμένη άσκηση και να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Μείωση των επιπέδων στρες και κατάθλιψης

H συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να μειώσει το στρες και τα επίπεδα κατάθλιψης και ο λόγος είναι η παραγωγή ενδορφινών, σεροτονίνης και άλλων ορμονών οι οποίες βελτιώνουν την διάθεση μας και προάγουν το αίσθημα ευεξίας. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, τέτοιου είδους ρυθμικές ασκήσεις ήπιας έντασης μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα PTSD καθώς και άλλων ψυχικών διαταραχών μιας και βοηθούν την τονικότητα του νευρικού συστήματος να ρυθμιστεί.

Μειώνεις πιθανότητες εμφάνισης πόνου στις αρθρώσεις

Όσο πιο τακτικά ασκούμαστε τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να αναπτύξουμε χρόνιο πόνο.

Κάνοντας αυτή την άσκηση καθημερινά για τουλάχιστον 1 λεπτό βοηθάτε τις αρθρώσεις σας να διατηρούνται υγιείς μιας και η κίνηση λειτουργεί ως φυσικό λιπαντικό για αυτές, διατηρώντας τες όσο το δυνατόν πιο λειτουργικές.

Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ξεκινάμε καθημερινά την ημέρα μας με αυτή την άσκηση για τουλάχιστον 1 λεπτό και σταδιακά μπορούμε να αυξήσουμε την διάρκεια της για όσο μας ευχαριστεί!