Γυμναστική παρέα με τον αγαπημένο σας φίλο – Τι καλύτερο; Σύμφωνα με το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, τα άτομα που ασκούνται με ένα κατοικίδιο είναι πιο πιθανό να τηρήσουν το πρόγραμμα γυμναστικής τους.

Όσο περισσότερο τρέχετε με το σκύλο σας, για παράδειγμα, τόσο πιο πολύ θα το περιμένει. Έτσι, εκείνες τις ημέρες που δεν θα θέλετε να σηκωθείτε από το καναπέ, το σκυλάκι σας θα έρθει και θα σας δώσει το κίνητρο.

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes, οι ιδιοκτήτες σκύλων είχαν 24% μειωμένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Μάλιστα, όσοι είχαν καρδιακά προβλήματα είδαν ακόμη μεγαλύτερο όφελος από την άσκηση με τα κατοικίδιά τους.

Επιπλέον, οι τακτικές βόλτες μπορούν να βελτιώσουν την υγείας της καρδιάς τους, ενώ, ταυτόχρονα, συμβάλλουν στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης.

Με μια βόλτα 20-30 λεπτών την ημέρα, είναι πολύ εύκολο να πετύχετε το στόχο 75-150 λεπτών μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Βρείτε το «zen» σας με doga

Προκύπτει από τις λέξεις yoga και dog (σκύλος), η doga είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομα της… γιόγκα για σκύλους.

Είναι τυχαίο που την πιο δημοφιλή στάση της yoga τη λένε «κάτω σκύλο»;

Μοιραστείτε το στρώμα σας με τον τετράποδο φίλο σας, γιατί η doga έχει σπουδαία οφέλη και για τους δυο σας, από τη χαλάρωση και τη μείωση του άγχους μέχρι την ενδυνάμωση των μυών.

Άγγιγμα, σύνδεση και επαφή

Η doga συνδυάζει την εκπαίδευση και τον ποιοτικό χρόνο με το κατοικίδιό σας.

Για παράδειγμα, αυτού του είδους η άσκηση επιτρέπει στο κουτάβι σας να συνηθίσει σταδιακά τα αγγίγματα σε όλα τα μέρη του σώματός του, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών και των δαχτύλων του.

Οι ήπιες διατάσεις μπορεί να βοηθήσουν ένα σκυλάκι να ξεπεράσει τον φόβο του για το κόψιμο των νυχιών και να εξασκηθεί στην υπομονή.

Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις που ακόμη και στη βόλτα μπορεί να δίνουμε πιο πολλή σημασία στο κινητό μας.

Η doga είναι μια καλή ευκαιρία να δώσετε στο κατοικίδιό σας την αμέριστη προσοχή σας και να επικεντρωθείτε και ο ένας στον άλλο.

Μάλιστα, οι στάσεις που περιλαμβάνουν τη συνεργασία μπορούν να αυξήσουν τη σύνδεση και την εμπιστοσύνη μεταξύ σας.