ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΓΙΑΝΝΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ
Ελαφρύ και νόστιμο γλυκό.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με 4-5 κ.σ. χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί πλήρως και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και τον κρόκο αβγού.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και μεταφέρουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να αρχίσει να δένει και να γυαλίζει. Με το που πάρει βράση, μετράμε 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί –φροντίζουμε να εφάπτεται στην επιφάνειά της αποτρέποντας το σχηματισμό κρούστας– και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα τη μεταφέρουμε στο ψυγείο ώστε να είναι κρύα όταν θα τη χρησιμοποιήσουμε.
Όταν κρυώσει καλά η κρέμα, τη βγάζουμε από το ψυγείο και την ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγα δευτερόλεπτα να αφρατέψει. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη σαντιγί.
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μισή σαντιγί στην κρέμα λεμονιού και έπειτα αδειάζουμε όλο το μείγμα στο μπολ με την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΓΙΑΝΝΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ