Ψάρι στον φούρνο με πατάτες
Απολαύστε ένα πλούσιο σε ωμέγα-3 γεύμα, που θυμίζει κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια!

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ90 λεπτά
Υλικά
- 2 – 2½ κιλά καθαρισμένο ψάρι
- 5 πατάτες σε στρογγυλές φέτες ½ εκ.
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, σε ροδέλες
- 5 ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
- 200 ml ελαιόλαδο
- 2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδου στη μέση
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι εξωτερικά και μέσα στην κοιλιά.
Βήμα 2ο
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και βάζουμε το ψάρι στο κέντρο.
Βήμα 3ο
Τριγύρω βάζουμε τις πατάτες. Από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα τα κλωνάρια βασιλικού με τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και στη συνέχεια τις ροδέλες κρεμμυδιού.
Βήμα 4ο
Τέλος, καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.