Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή.

Τα υλικά

5 κολοκύθια
5 φρέσκα κρεμμύδια
1 πράσο
2 αυγά
1 ματσάκι δυόσμος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
120 γρ. αλεύρι
200 γρ. φέτα
Αλάτι
Πιπέρι

Δείτε το βίντεο

Η διαδικασία

Για αρχή τρίβουμε τα κολοκύθια. Το μυστικό είναι να αποφύγουμε το πολύ «λευκό» από τα κολοκυθάκια, καθώς εκεί βρίσκεται όλη η υγρασία.

Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε: τα αυγά, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το πράσο, τα κρεμμύδια και το τυρί.

Ανακατεύουμε καλά, ενώ προσθέτουμε λίγο λάδι.

Αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο μπέικιν πάουντερ και αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι, ώστε να δέσει το μείγμα.

Μετά φτιάχνουμε με ένα κουταλάκι το σχήμα στους κολοκυθοκεφτέδες, ενώ έχουμε βάλει ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες  3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και όταν τους βγάλουμε, τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γιαούρτι, με τα αρωματικά που θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.