Τα υλικά

– 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6 ή Νο 10
– 150 γρ. βούτυρο
– 250 γρ. πεκορίνο
– 3 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
– 100 ml νερό από τα μακαρόνια
– Αλάτι

Δείτε το βίντεο

Η διαδικασία

Το πρώτο βήμα είναι να βράσουμε τα ζυμαρικά μας, αλλά περίπου τρία λεπτά λιγότερο από το κανονικό, καθώς η διαδικασία θα συνεχιστεί μετά και στο τηγάνι.

Προσοχή κρατάμε λίγο ζωμό από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Σε ένα ζεστό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο σκορδόλαδο, που δίνει ωραία γεύση χωρίς να αφήνει αυτό το πολύ έντονο του σκόρδου.

Ρίχνουμε αρκετό πιπέρι από πάνω και το καίμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μετά δυναμώνουμε τη φωτιά.

Αμέσως ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε λίγο ζωμό από τα μακαρόνια που έχουμε βράσει για να δημιουργήσουμε τη σάλτσα και μετά ρίχνουμε μέσα το πεκορίνο.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Αν θέλουμε να έχει πιο πολύ σάλτσα ρίχνουμε λίγο περισσότερο ζωμό.