Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε ένα πιάτο που θέλει λίγη υπομονή για να ετοιμαστεί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Τα υλικά

1 κιλό χοιρινή σπάλα
1 σελινόριζα
500 γρ σέλινο
3 πράσα
4 φρέσκα κρεμμύδια
1 λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml λευκό κρασί
500 ml ζωμό κοτόπουλου
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Δείτε το βίντεο

Η διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, που έχουμε ρίξει λάδι και έχουμε στο μάτι, προσθέτουμε τα κομμάτια από την χοιρινή σπάλα, βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.

Όσο θωρακίζουμε το κρέας, ρίχνουμε το πράσο. Μόλις κάνουν κρούστα τα κομμάτια της χοιρινής σπάλας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη σελινόριζα και σβήνουμε με λίγο κρασί.

Καπακώνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε τα υλικά, ενώ έχουμε πάντα δίπλα μας ζωμό και προσθέτουμε λίγο λίγο, καλύπτοντας μόνο το φαγητό.

Όταν βράσει το φαγητό και έχει δέσει η σάλτσα, τότε ρίχνουμε λίγο, βάζουμε λίγο λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.

Για κλείσιμο προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και η συνταγή είναι έτοιμη.