Επιδόρπιο γιαουρτιού με μύρτιλα και λεμόνι
Μια ελαφριά και νόστιμη πρόταση.
Υλικά
-
150γρ μύρτιλα
-
½ λεμόνι, ξύσμα
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1–2 κ.σ. μέλι
-
450γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
-
3 μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα
-
1 κ.γ. κορν φλάουρ, ανακατεμένο με 1 κ.γ. νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάλτε τα μύρτιλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, το μέλι και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Βήμα 2ο
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο. Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα ξεχωριστό μπολ.
Βήμα 3ο
Μόλις τα μύρτιλα μαγειρευτούν και μαλακώσουν, ανακατέψτε την πάστα κορν φλάουρ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 4ο
Όταν τα μύρτιλα έχουν κρυώσει εντελώς, προσθέστε τα στο γιαούρτι και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ενωθούν.
Βήμα 5ο
Βάλτε μια γενναιόδωρη κουταλιά από το γιαούρτι με μύρτιλα σε τέσσερα ποτήρια σερβιρίσματος και στρώστε από πάνω τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού από πάνω, προσθέστε και άλλα μύρτιλα ή βατόμουρα και σερβίρετε αμέσως.