Kοτόπουλο με κουσκούς και πορτοκάλι
Μια ενδιαφέρουσα και χορταστική επιλογή.
Υλικά
-
2 μεγάλες χούφτες κουσκούς
-
1 λεμόνι, μόνο ο χυμός
-
3 πορτοκάλια, από τα οποία 2 μόνο ο χυμός και 1 ολόκληρο
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
160–200 γρ. στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένο και κομμένο σε κομμάτια
-
Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ρόκας και μερικά ντοματίνια
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάλτε το κουσκούς σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω λίγο βραστό νερό (πρέπει να καλύπτει τους κόκκους κατά 2–3 εκατοστά περίπου). Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το υγρό.
Βήμα 2ο
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε καλά. Προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο αν θέλετε. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω στο μαγειρεμένο κουσκούς και αφήστε να απορροφήσει για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3ο
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε το υπόλοιπο πορτοκάλι: κόψτε τις άκρες, βάλτε το σε ξύλο κοπής και κόψτε κατά μήκος τις πλευρές με ένα κοφτερό μαχαίρι για να αφαιρέσετε τη φλούδα και το λευκό μέρος. Κόψτε το πορτοκάλι σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέστε τα κομμάτια πορτοκαλιού, το κοτόπουλο και τα μυρωδικά στο κουσκούς και ανακατέψτε απαλά. Μην ανακατεύετε υπερβολικά· χρειάζεται μόνο μια ελαφριά κίνηση.
Βήμα 4ο
Μοιράστε τα φύλλα ρόκας, βασιλικού και τα ντοματίνια σε δύο πιάτα και τοποθετήστε απαλά από πάνω τη σαλάτα κουσκούς με κοτόπουλο.