Αρωματική σούπα κάστανο
Εύκολη, με βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση.
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 6 φλ. ζωμό κότας
- 600 gr κάστανα προβρασμένα ή ψημένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- γιαούρτι
- λάδι τρούφας
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά – πράσο, σέλερι και καρότο – για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε τα κάστανα και τον ζωμό, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να λιώσουν.
Βήμα 3ο
Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ώστε να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Βήμα 4ο
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
Βήμα 5ο
Αν θέλετε η σούπα να γίνει πιο αραιή, προσθέστε λίγο επιπλέον ζωμό. Αν επιθυμείτε ακόμη πιο λεία υφή, περάστε τη βελουτέ από λεπτή σήτα ή σουρωτήρι.
Βήμα 6ο
Σερβίρετε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.