Πολλές φορές θα αναρωτηθήκατε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για γυμναστική: γυμναστήριο ή να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα εξατομικευμένης προπόνησης. Ο Μιχάλης Μπαλατσινός, φίλος και συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής είναι ειδικός σε θέματα personal training, καθώς πέραν από την πολυετή εμπειρία του ως trainer, διδάσκει την «τέχνη» της εξατομικευμένης προπόνησης και σε άλλους καθηγητές φυσικής αγωγής στο http://www.personaltrainer.gr/. Εδώ θα μας εξηγήσει τα πλεονεκτήματα του personal training και πιστεύω ότι μετά από το άρθρο αυτό θα μπορείτε πιο εύκολα να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Πόσες φορές έχετε πει στον εαυτό σας “θα πάω γυμναστήριο” και αυτό δεν έγινε ποτέ? Πόσες φορές κάνατε το βήμα να ξεκινήσετε και τον επόμενο μήνα τα παρατήσατε? Και άλλες πόσες φορές χάνετε χρόνο μέσα στην αίθουσα πιάνοντας κουβέντα?

Ίσως ήρθε η ώρα να βρείτε κι εσείς τον δικό σας personal trainer!

Όσοι από εσάς αθλείστε και επιζητάτε την τελειότητα και την ακρίβεια στην προπόνησή σας μπορείτε να απευθυνθείτε σε έμπειρους γυμναστές και να ζητήσετε προσωπική επίβλεψη. Ένας κατάλληλα εκπαιδευμένος προσωπικός γυμναστής θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε αλλά και να συνεχίσετε με ασφάλεια ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα γυμναστικής. Θα ασχοληθεί αποκλειστικά με εσάς, θα κατανοήσει τις ανάγκες σας και θα σας βοηθήσει να πετύχετε πιο εύκολα τους στόχους σας.

Ο προσωπικός γυμναστής λαμβάνει υπόψη του πολλές παραμέτρους που αφορούν τον ασκούμενο όπως ηλικία, σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ιστορικό υγείας, προπονητική εμπειρία και προσωπικότητα. Έπειτα προσαρμόζει το ασκησιολόγιο σύμφωνα με τη φυσική σας κατάσταση και έτσι θα γυμνάζεστε αποτελεσματικότερα. Ταυτόχρονα μαθαίνετε την σωστή εκτέλεση των ασκήσεων και γυμνάζεστε με μεγαλύτερη ένταση υπό την επιτήρηση πάντα του γυμναστή σας. Θα σας ενθαρρύνει και θα σας κινητοποιήσει ακόμα κι όταν δεν έχετε διάθεση για γυμναστική, αλλά και για συγκεκριμένες ασκήσεις που διστάζετε να εκτελέσετε. Θα αλλάζει το πρόγραμμα, κάνοντάς το πιο ενδιαφέρον ή τουλάχιστον λιγότερο βαρετό. Θα ασχοληθεί αποκλειστικά με εσάς, θα κατανοήσει τις ανάγκες σας και θα σας βοηθήσει να πετύχετε πιο εύκολα τους στόχους σας παρέχοντάς σας την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε οποιοδήποτε εμπόδιο παρουσιαστεί.

Ακόμα υπάρχουν και κάποιες ομάδες ανθρώπων που δεν βρίσκουν το χρόνο να επισκεφτούν ένα γυμναστήριο κυρίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο προσωπικός γυμναστής θα σας βοηθήσει να «χωρέσετε» τη γυμναστική στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και να αντλήσετε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Το ραντεβού με τον προσωπικό σας γυμναστή λειτουργεί ως ένα είδος δέσμευσης, οπότε υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να το τηρείτε και ταυτόχρονα να συνεχίσετε το πρόγραμμά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ξεκινήστε λοιπόν ζητώντας από έναν personal trainer να κάνετε μια προπόνηση μαζί του και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε και θα δείτε με άλλο μάτι τη γυμναστική..